ΑΘΗΝΑ
11:37
|
16.01.2022
Οι αγρότες, κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, απαιτούν να αποσυρθούν νόμοι που απειλούν τη διαβίωσή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωποι της οργάνωσης-“ομπρέλα” 40 αγροτικών συνδικαλιστικών ενώσεων Ινδών αγροτών, Σαμγιούκτ Κισάν Μόρτσα (Samyukt Kisan Morcha) συμφώνησαν απόψε με την πρόταση της κυβέρνησης του εθνικιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για την έναρξη νέου γύρου διαπραγμάτευσης την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Δεκέμβρη με επίκεντρο τους νέους νόμους που προωθούνται για τη διαχείριση και πώληση της αγροτικής παραγωγής.

Οι αγρότες, που έχουν από τα τέλη του Νοέμβρη «στρατοπεδεύσει» σε πρόχειρες κατασκηνώσεις πέριξ του Νέου Δελχί, κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, αρνούνται να εγκαταλείψουν τον αγώνα εάν δεν παρθούν πίσω οι ρυθμίσεις που απειλούν τη διαβίωσή τους.

New Delhi India - December 27, 2020: Protesting farmers clank utensils and raise slogans at Delhi-UP border amid protest against new farm laws, in New Delhi, India, on Sunday, December 27, 2020. (Photo by Sakib Ali /Hindustan Times)

Η κυβέρνηση των εθνικιστών Ινδουιστών του κόμματος “Μπαρατίγια Τζανάτα” του Μόντι προωθεί ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα πώλησης της αγροτικής παραγωγής άμεσα σε ιδιώτες αγοραστές καταργώντας την εγγυημένη ελάχιστη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να οδηγηθούν στο περιθώριο, στη φτώχεια ή και στη χρεοκοπία εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες.

Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές αγρότες στο Νέο Δελχί πολλαπλασιάζονται.

Σήμερα, οι παραγωγείς ανανά από την Κεράλα που συμμετέχουν στην “Ενωση Αγροτών Ανανά” (PFA) έστειλαν 20 τόνους φρούτα στους απεργούς σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Αμετακίνητη η Κεραμέως για το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία

Μια πολύ δυστυχισμένη Πρωτοχρονιά για τον Μπόρις Τζόνσον

Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ: 27 συλλήψεις για επεισόδια σε πορεία, σκηνικό μάχης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα