ΑΘΗΝΑ
11:00
|
05.05.2024
Για “ρατσιστική επίθεση” μίλησε ο δημιουργός του έργου Λίο Κάρσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Κομμάτια έγινε η προτομή που στήθηκε στη μνήμη της δολοφονημένης από πυρά αστυνομικών Μπριόνα Τέιλορ τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου μέσα στο σπίτι της. Η προτομή, έργο του γλύπτη, Λίο Κάρσον, είχε τοποθετηθεί δίπλα στο Δημαρχείο της πόλης Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, πριν από δύο εβδομάδες. Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό της βεβήλωσης του μνημείου.

Ο γλύπτης Λίο Κάρσον χαρακτήρισε την καταστροφή του έργου “πράξη ρατσιστικής επιθετικότητας που είχε ως στόχο την καταστολή του αγώνα της ελευθερίας των μαύρων”. Πρόσθεσε πως θα αποκαταστήσει την κεραμική προτομή χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά για υλικό τον μπρούτζο.

Η κεραμική προτομή απεικόνιζε την 26χρονη Αφροαμερικανή νοσηλεύτρια χαμογελαστή και στη βάση της έφερε το μήνυμα: “Πείτε το όνομά της: Μπριόνα Τέιλορ”. Ο βανδαλισμός του έργου σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πράξη βανδαλισμού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει υπόπτους ή τα κίνητρα της ενέργειας. Η δήμαρχος του Όκλαντ, Λίμπι Σάαφ, έκανε λόγο για μια “κακόβουλη επίθεση κατά της δικαιοσύνης που αναζητείται στο όνομα της Μπριόνα Τέιλορ”. Πρόσθεσε σε μήνυμά της στο Twitter πως το “Όκλαντ δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλες πράξεις μίσους”.

Η 26χρονη νοσηλεύτρια Μπριόνα Τέιλορ σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου του 2020 όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εκτελώντας ένα ένταλμα με βάση το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Ο σύντροφός της πυροβόλησε μία φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τη νεαρή γυναίκα.

Σε κανέναν από τους αστυνομικούς δεν ασκήθηκαν διώξεις για τον θάνατο της νοσηλεύτριας. Η οικογένεια του θύματος κατέθεσε μήνυση σε βάρος των αρχών του Λούισβιλ τον περασμένο Μάιο και τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό. Οι αρχές του Λούισβιλ κλήθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια της Μπριόνα Τέιλορ.

Πηγή: BBC




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα