ΑΘΗΝΑ
04:54
|
24.01.2021
“θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διευκρινιστικές δηλώσεις για τους εμβολιασμούς στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” έκαναν ο διευθυντής του νοσοκομείου αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Προηγήθηκε η καταγγελία μέσω Twitter από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτη Παπανικολάου, για ακύρωση προγραμματισμένου εμβολιασμού υγειονομικών για να εμβολιαστούν στη θέση τους “ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι”.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε: “Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς.  Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν”.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Σωκράτης Μητσιάδης δήλωσε σχετικά: “Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’ εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61.  Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά”.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που δεν εμβολιάστηκαν εξαιτίας λάθους στον προγραμματισμό ήταν πέντε. Οι υπουργοί και υφυπουργοί που εμβολιάστηκαν σήμερα ήταν οι: Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Πάτροκλος Γεωργιάδης και Μάνος Λογοθέτης από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Σε ερώτηση που του έγινε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απάντησε: “Ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν 61 υγειονομικοί και εμβολιάστηκαν 56 λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε από λάθος προγραμματισμό. Οι πέντε αυτοί υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο λέγεται περί παρατρεχάμενων εξυπηρετεί άλλους σκοπούς”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν

Ιταλία-Covid-19: 13.331 νέα κρούσματα

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα