ΑΘΗΝΑ
12:56
|
19.04.2024
O Άνταμ Κόι πυροβόλησε κατ' επανάληψη τον Χιλ χωρίς καμία αφορμή την ώρα που έβγαινε από ένα γκαράζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άνταμ Κόι, ο λευκός αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Αντρέ Χιλ χωρίς καμία αφορμή την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο, αποτάχθηκε από το αστυνομικό σώμα (χθες, Δευτέρα 28/12).

Όπως φαίνεται στα βίντεο από τις κάμερες που έφεραν στον εξοπλισμό της στολής τους οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί στο σημείο για κάποιο ασήμαντο περιστατικό, ο 47χρονος Χιλ πυροβολήθηκε κατ’ επανάληψη από τον Άνταμ Κόι την ώρα που έβγαινε από το γκαράζ ενός σπιτιού άοπλος, κρατώντας στο αριστερό του χέρι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δολοφονία του Αντρέ Χιλ ανζωπύρωσε την αγανάκτηση των μαύρων σε μια χρονιά που στιγματίστηκε από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς και χαρακτηρίστηκε από το κίνημα Black Lives Matter.

Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το επεισόδιο και όπως ανακοίνωσε ο ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, Τόμας Κουίνλαν, “Η ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων δικαιολογεί την απόταξή του”.

Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους, μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

“Ο θάνατος του Αντρέ Χιλ αποτελεί ακόμη ένα τραγικό παράδειγμα της τάσης της αστυνομίας να θεωρεί τους μαύρους επικίνδυνους ή εγκληματίες εξ ορισμού”, κατήγγειλε χθες ο ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, γνωστός στις ΗΠΑ επειδή έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών πολλών Αφροαμερικανών που υπήρξαν θύματα της αστυνομικής βίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα