ΑΘΗΝΑ
02:42
|
26.04.2024
Μαζικά τεστ σε κατοίκους της Σουνγί – Ελέγχθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε διάστημα 48 ωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα περιοχές της βορειανατολικής συνοικίας Σουνγί του Πεκίνου τέθηκαν σε απομόνωση από σήμερα Τρίτη, στο πρώτο λοκντάουν στην πρωτεύουσα της Κίνας από την τελευταία έξαρση του νέου κορονοϊού τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκαν μετά τον εντοπισμό επτά εγχώριων κρουσμάτων της νόσου Covid-19. Και οι επτά θετικοί στον νέο ιό ήταν κάτοικοι της συνοικίας Σούνγι.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν από τις 18 Δεκεμβρίου έως σήμερα ανέρχεται σε 14 εκ των οποίων οι πέντε ήταν ασυμπτωματικοί και τα οκτώ σχετιζόμενα με

Σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών αρχών του Πεκίνου περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν επίσης σε έξι χωριά, τρία κτίρια και μια βιομηχανική ζώνη.  

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, μετέδωσε ότι από το πρωί της Δευτέρας έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες της συνοικίας Σουνγί του Πεκίνου. Το πρακτορείο σημειώνει ότι από τα συνολικά 1.207.657 τεστ τα 901.206 βγήκαν αρνητικά.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Επισήμανε ότι θα αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των βαγονιών στους συρμούς του μετρό και θα περιοριστεί ο αριθμός των θεατών σε ανοιχτά στάδια και χώρους ψυχαγωγίας. Οι συναυλίες και το σόου με φώτα ενόψει της Πρωτοχρονιάς έχουν επίσης ακυρωθεί.

Η Κίνα έχει θέσει σε μεγάλο βαθμό τον κορονοϊό υπό έλεγχο, αλλά σποραδικά επανεμφανίζονται νέα κρούσματα, σε ένα μικρό αριθμό πόλεων. Οι αρχές σχεδιάζουν να εμβολιάσουν 50 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πριν από την εβδομάδα διακοπών του Σεληνιακού Νέο Έτους, στις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times.

Το Πεκίνο ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους του να παραμείνουν στην πόλη από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις διακοπές, και από τους πολίτες να αποφύγουν τα περιττά ταξίδια. Οι δημόσιοι χώροι, όπως τα θεματικά πάρκα και οι εκκλησίες, έχουν μειώσει τις ώρες λειτουργίας τους. Μερικές καθολικές εκκλησίες στο Πεκίνο, έχουν κλείσει για το κοινό και σταμάτησαν τις λειτουργίες παρουσία πιστών. Οι εμπορικές εκθέσεις έχουν απαγορευτεί για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 11η Φεβρουαρίου.

Πηγή: Daily Mail, ndtv.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα