ΑΘΗΝΑ
23:30
|
23.04.2024
"θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει με την νέα αμερικανική κυβέρνηση μία πιο συνετή προσέγγιση στις σχέσεις μας" τόνισε...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες σε χειρισμούς της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έριξε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στην Κίνα, Αντρέι Ντενίσοφ συναντώντας σήμερα στο Πεκίνο δημοσιογράφους σε κεντρική αίθουσα της ρωσικής πρεσβείας.

“Η απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ έφερε σε τέλμα τις σχέσεις των ΗΠΑ και με τη Ρωσία και με την Κίνα. Επιπλέον αυτό συνέβη μόνο και μόνο με πρωτοβουλία των Αμερικανών” τόνισε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Πεκίνο.

Российско-Китайский комитет дружбы, мира и развития — Выставка архивных  документов по случаю 70-летия дипотношений с Россией открылась в МИД КНР

Ο Ντενίσοφ έκανε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την πορεία των σχέσεων της Ρωσίας και της Κίνας τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν εκφράσει επιθυμία να βρουν κοινό έδαφος με τις ΗΠΑ ώστε να αντιστραφεί η αρνητική τάση που εκδηλώθηκε “με ευθύνη της αμερικανικής κυβέρνησης” και να αποκλιμακωθεί  η ένταση στις σχέσεις τους.

Παρατήρησε επιπλέον πως η Κίνα βρήκε “την καλύτερη λύση” στις σχέσεις της με τους Αμερικανούς: “Σταμάτησε να δίνει προσοχή στις εχθρικές ενέργειες της απερχόμενης κυβέρνησης Τραμπ”.

“Και οι Κινέζοι εταίροι μας, και εμείς, θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει με την νέα αμερικανική κυβέρνηση μία πιο συνετή προσέγγιση στις σχέσεις με τις χώρες μας. Μένει να φανεί εάν αυτές οι ελπίδες θα ευοδοθούν. Ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους Αμερικανούς” κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης κατά την σχετική ανταπόκριση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα