ΑΘΗΝΑ
02:59
|
25.04.2024
Το αεροπλάνο που καθηλώθηκε μετά δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή 346 ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απογειώθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια επιβατική πτήση με αεροσκάφος της Μπόινγκ 737 Max από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πτήση 718 της εταιρείας American Airlines ήταν η πρώτη μετά την άρση της απαγόρευσης για λόγους ασφαλείας, διάρκειας 20 μηνών τον περασμένο μήνα.
 
Η πτήση από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης. Δημοσιογράφος του δικτύου CNBC ανέφερε ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες της συμβολικής πτήσης ήταν η σύζυγός του κυβερνήτη και η μητέρα του πρώτου αξιωματικού.   

Στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι στρώθηκε κόκκινο χαλί, ενώ στις οθόνες υπήρχε ανακοίνωση για την επιστροφή του 737 ΜΑΧ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της American Airlines, το αεροπλάνο θα επιστρέψει κατόπιν στο Μαϊάμι σχεδόν πλήρες, ενώ είναι προγραμματισμένο να κάνει το ίδιο δρομολόγιο αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η American Airlines και η Μπόινγκ προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν το κοινό για την ασφάλεια του αεροπλάνου, αφ’ ότου έλαβαν το “πράσινο φως” από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, τον Νοέμβριο για να συνεχίσουν τις πτήσεις.

Δημοσκόπηση της Reuters/IPSOS δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες είναι επιφυλακτικοί όταν παίρνουν το τζετ όταν υπενθυμίζουν δύο θανατηφόρα ατυχήματα που οδήγησαν στη γείωση. Το 737 ΜΑΧ “είναι ένα αεροπλάνο που έχει ελεγχθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι το ασφαλέστερο στον ουρανό”, δήλωσε στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Ρόμπερτ Ίσομ. “Αυτό το αεροσκάφος είναι έτοιμο να φύγει”, προσέθεσε.

Τα αεροσκάφη Μπόινγκ 737 Max καθηλώθηκαν τον Μάρτιο του 2019 για 20 μήνες μετά από δύο αεροπορικά δυστυχήματα σε διάστημα πέντε μηνών που στοίχισαν τη ζωή 346 ανθρώπων.  Το πρώτο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 (Lion Air, 189 νεκροί) και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2019 (Ethiopian Airlines, 157 νεκροί). Οι ανησυχίες για την αξιοπιστία του νέου αεροσκάφους οδήγησαν πολλές εταιρείες να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους από την Boeing. Η εταιρεία American Airlines διαθέτει στον στόλο της 31 αεροπλάνα τύπου 737 Max. Εξοπλίστηκε με επτά ακόμα αεροσκάφη μετά την άρση απαγόρευσης πτήσεων από τη αρμόδια ρυθμιστή αρχή FAA.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα