ΑΘΗΝΑ
03:21
|
19.09.2024
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, σχεδίαζαν δολοφονίες και ένοπλες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Βόρεια Μακεδονία, ως ύποπτα για σχέσεις με τον ISIS και τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και οι οχτώ συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που εντοπίσθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Κουμάνοβο, η οποία σχετίζεται με τον ISIS και σκόπευε να διαπράξει δολοφονίες και ένοπλες επιθέσεις σε σημαντικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Οι συλληφθέντες είναι από 20 έως 30 ετών και αποδείχθηκε ότι διατηρούσαν τακτική επικοινωνία με τα τρία άτομα από το Κουμάνοβο που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε εκείνη την επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας είχαν εντοπίσει μεγάλο οπλοστάσιο, ανακάλυψη που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις συλληφθέντες στο Κουμάνοβο ήταν μέλη μιας μεγάλης και οργανωμένης ομάδας.  

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι όλοι οι συλληφθέντες επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να συνεννοηθούν για το πώς θα διεξάγουν μεταφορά όπλων, αλλά και πώς θα κατασκευάσουν ζώνες εκρηκτικών για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο φερόμενος ως ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας είναι ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι προφυλακισμένος. Επέστρεψε στη Βόρεια Μακεδονία από τη Συρία και είχε ήδη στο μητρώο του μια καταδίκη και μια ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε ξένους παραστρατιωτικούς σχηματισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα