ΑΘΗΝΑ
00:23
|
20.04.2024
Ομοβροντίες πυραύλων από τη βόρεια Γαλιλαία στόχευσαν μονάδα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Νάμπι Χαμπίλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο δραματικός απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από πυραύλους που φέρεται να εκτοξεύθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με το SANA , οι πύραυλοι στόχευσαν στρατεύματα που βρίσκονταν κοντά στην πόλη Ζαμπάντανι, στα σύνορα με τον Λίβανο, 50χλμ. έξω από τη Δαμασκό, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (30/12).

“Σήμερα (Τετάρτη), στη 01:30 (σ.σ. 00:30 ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση, με ομοβροντίες πυραύλων από τη βόρεια Γαλιλαία που είχαν στόχο μονάδα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Νάμπι Χαμπίλ”, ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαίτισε κάποιους πυραύλους, προσθέτοντας ότι η ισραηλινή επίθεση άφησε έναν “μάρτυρα” στρατιώτη νεκρό και τρεις τραυματίες.

Μη επιβεβαιωμένες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο καταγράφουν την επίθεση.


Η επίθεση έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά από μια παρόμοια ισραηλινή επίθεση στο Κυβερνείο της Χαμά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας των Χριστουγέννων, η οποία στόχευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Masyaf, σύμφωνα με το SANA.

Αν και το Τελ Αβίβ σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Συρία, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πλήξει όποιον προσπαθήσει να “βλάψει” το Ισραήλ, αναφερόμενος άμεσα στη Συρία και το Ιράν.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί συστηματικές επιθέσεις στη Συρία, κατά “Ιρανικών στόχων” και βάσεων της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ τις δικαιολογεί ως αναγκαίες προκειμένου να μην αποκτήσει το Ιράν ισχυρότερο έρεισμα στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα