ΑΘΗΝΑ
13:16
|
23.04.2024
Λόγω συνωστισμού στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεκόπη μετά από επέμβαση της Αστυνομίας η διαμπαλκονική συναυλία με άρπες, τρομπέτες, ντραμς και πιάνο που διοργάνωσαν σήμερα από τις 19:00 έως τις 21:45 το βράδυ τα μέλη της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη καλώντας τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια και να απολαύσει τη μουσική.

Την ώρα που μια ομάδα καλλιτεχνών έπαιζε βαλκανική μουσική από τα μπαλκόνια του νεοκλασικού της Αλ. Σβώλου 7 ένα περιπολικό της Αστυνομίας στάθμευσε σε κοντινή απόσταση. Από τα ηχεία του ακούστηκε το ηχητικό που προτρέπει τον κόσμο να μην συνωστίζεται.

Ακολούθησαν μεμονωμένες αντιδράσεις από τους παριστάμενους.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και οι διοργανωτές της εκδήλωσης διέκοψαν την συναυλία όταν αντιλήφθηκαν ότι ο αριθμός του κόσμου αυξήθηκε σημαντικά και επενέβη η Αστυνομία.

Η «Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου»… γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2013 με στόχο κάτοικοι της περιοχής να δραστηριοποιηθούν επ’ ωφελεία της γειτονιάς. Μια από τις ξεχωριστές δράσεις τους είναι το «Δείπνο της άνοιξης» όπου οι κάτοικοι τρώνε και γλεντούν όλοι μαζί αλλά και η δημιουργία ενός πάρκου τσέπης που το έφτιαξαν κυριολεκτικά μόνοι τους.

Στην πανδημία τα μέλη της Πρωτοβουλίας δραστηριοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από την “ομάδα αλληλοβοήθειας Covid” συλλέγοντας τρόφιμα τα οποία μοίρασαν σε όσους δυσκολεύονται οικονομικά ενώ φροντίζουν ηλικιωμένους και ευπαθή άτομα που δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα καταστήματα πηγαίνοντας τους οι ίδιοι τα ψώνια.

Ζωντανή σύνδεση με την διαμπαλκονιακή συναυλία στη Γειτονιά μας

Posted by Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου on Wednesday, December 30, 2020

Πηγή: Thestival.gr, seleo.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα