ΑΘΗΝΑ
22:44
|
16.09.2021
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το κήρυγμα από άμβωνος του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για τα "συστατικά" του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το κήρυγμα από άμβωνος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ για τα “συστατικά” του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος είπε στο ποίμνιό του ότι τον ενημέρωσαν από την Ιταλία πως τα νέα εμβόλια παρασκευάζονται από προϊόντα εκτρώσεων και ότι αυτό μάλιστα είναι εις γνώσιν του Πάπα Φραγκίσκου.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, με εντολή της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, την ώρα που ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμβολιαζόταν στον Ευαγγελισμό εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, στηλίτευε το εμβόλιο διασπείροντας τους ισχυρισμούς του από άμβωνος. 

Συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου μετά τον εσπερινό ο Μητροπολίτης Κυθήρων είπε επί λέξει τα εξής:

“Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: ‘έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων’. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο”.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κυθήρων προχωρά σε “αιρετικές” δηλώσεις καθώς πρόσφατα είχε προειδοποιήσει ότι για την περίοδο των γιορτών “θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε ‘θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω. Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό 18χρονη στην Κρήτη

Λαμία: Ηλικιωμένος πυροβολούσε τον Θεό, γιατί κόλλησε κορονοϊό

Καμίνια: Αρνητής γονέας μήνυσε τρεις εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα