ΑΘΗΝΑ
00:43
|
25.01.2021
Η ανάρτηση της Μέτε Φρεντέρικσεν στο Facebook – 79χρονος ο πρώτος Δανός που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, εξήγησε με ανάρτησή της στο Facebook γιατί δεν προκρίνει τους “συμβολικούς εμβολιασμούς” και γιατί δεν θα είναι η πρώτη Δανή που θα λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όπως είπε ο λόγος είναι απλός: δεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Η Φρεντέρικσε ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιασμών στις 27 Δεκεμβρίου. “Στη Δανία, αποφασίσαμε ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό πρώτης γραμμής των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί πρώτα. Tο κάναμε για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και θανάτους. Από τη στιγμή που δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένω να έρθει η σειρά μου”.

Στην ίδια ανάρτηση η πρωθυπουργός της Δανίας ξεκαθαρίζει, για όσους έχουν αμφιβολίες, ότι θα το κάνει το εμβόλιο και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Ο πρώτος εμβολιασμός στη Δανία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Ο πρώτος Δανός που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ήταν ο 79χρονος Leif Heiselberg, ο οποίος είπε αστειευόμενος στον νοσηλευτή: “Το καλό που σου θέλω είναι να κάνει δουλειά, αλλιώς θα κυνηγήσω”.  

Πηγή: The Local dk, nyheder.tv2.dk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Εθνική Φρουρά θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον έως τη δίκη Τραμπ

Πορτογαλία: Ο πρόεδρος ντε Σόουζα επανεκλέγεται από τον πρώτο γύρο

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικό – Ρωσίας για το Sputnik-V

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα