ΑΘΗΝΑ
18:38
|
16.04.2024
H έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τη νέα κυβέρνηση της Υεμένης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άντεν στην Υεμένη, κατά τη διάρκεια της άφιξης των μελών της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη και τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τη νέα κυβέρνηση της Υεμένης, μετά την ορκωμοσία της, σημειώθηκαν δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Το Reurters και σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Μαΐν Αμπντουλμαλίκ, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου καθώς και ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Τζαμπέρ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο προεδρικό μέγαρο της πόλης.

H νεοσύστατη κυβέρνηση της Υεμένης απαρτίζεται από μέλη της κυβέρνησης του προέδρου Aμπντ Ραμπ Μανσούρ Χάντι και αυτονομιστές του νότιου τμήματος της χώρας. Πρόκειται για τις δύο κύριες φατρίες της Υεμένης που έχουν συμμαχίσει και ελέγχουν, με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, το νότιο μέρος της χώρας, αντιμαχόμενες τους Χούτι που σχετίζονται με το Ιράν και ελέγχουν το βόρειο τμήμα.

Μία από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, η Υεμένη, έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες του πολυετούς πολέμου που μαινόταν ανάμεσα στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντ Ραμπ Μανσούρ Χάντι και του επαναστατικού κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Το 2015, αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ενεπλάκη στην εσωτερική σύγκρουση, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του προέδρου της Υεμένης, Αμπντραμπού Μανσούρ Χάντι, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Τον Δεκέμβριο, συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν ένα και πλέον έτος μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Χάντι και των αυτονομιστών δημιουργήθηκε ένα νέο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν και οι δύο πλευρές.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα