ΑΘΗΝΑ
14:53
|
26.04.2024
Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 9 άτομα, καταστράφηκαν πολλά σπίτια, ενώ πάνω από 200 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mεγάλη χιονοστιβάδα προκάλεσε σοβαρή κατολίσθηση πλήττοντας το Ασκ, βορειοανατολικά του Όσλο, σήμερα τα ξημερώματα και εξαφανίζοντας τμήμα του νορβηγικού χωριού.

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 9 άτομα σύμφωνα με το Associated Press, καταστράφηκαν πολλά σπίτια, πάνω από 200 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης της αστυνομίας, Ρότζερ Πέτερσεν, μιλώντας στο δίκτυο NRK δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν υπάρχουν αγνοούμενοι, χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση και τόνισε ότι είναι δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

“Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Υπήρξε μια μεγάλη κατολίσθηση και είμαστε στην διαδικασία εκκένωσης κατοίκων από την περιοχή” δήλωσε ο δήμαρχος, Άντερς, Σίνσεν στην εφημερίδα VG.

Σύμφωνα με τη DW, η αστυνομία ενημερώθηκε για την κατολίσθηση τα ξημερώματα, γύρω στις 4.00 π.μ., όταν και έσπευσαν στο σημείο σωστικά συνεργεία, ελικόπτερα και μονάδες του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες διάσωσης.

“Δεν έχουν καταφέρει να ψάξουμε όλα τα σπίτια που έχουν πληγεί από την κατολίσθηση, επομένως είναι αβέβαιο εάν υπάρχουν τραυματίες που δεν έχουν βρεθεί” είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, Κέτιλ Ρίνγκσεθ, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες που διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Οι γεωλόγοι από την Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας αξιολογούν το σημείο όπου συνέβη η κατολίσθηση και την πορεία του φαινομένου. 


“Με θλίβει να βλέπω την καταστροφή που προκάλεσαν οι δυνάμεις της φύσης στο Gjerdrum. Οι σκέψεις μου είναι με όσους επλήγησαν” έγραψε σε ανάρτησή της η πρωθυπουργός της χωρας, Έρνα Σόλντμπεργκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα