ΑΘΗΝΑ
00:12
|
17.04.2024

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας η Κάλυμνος αποφασίστηκε να τεθεί σε αυστηρό λοκντάουν έως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου λόγω της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας η Κάλυμνος αποφασίστηκε να τεθεί σε αυστηρό λοκντάουν έως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου λόγω της αύξησης κρουσμάτων νέου κορονοϊού.  

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.  

Για την εκδήλωση δεκάδων κρουσμάτων, ο κ. Διακομιχάλης σχολίασε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα και πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

“Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις”, ανέφερε ο δήμαρχος Καλύμνου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.    

Πρόσθεσε: “Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων”.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το νησί είναι:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Επίσης αποφασίστηκε:

Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 31-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο 09-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα