ΑΘΗΝΑ
04:43
|
19.04.2024
Έφοδοι και σε σπίτια - Πώς θα υποδεχθεί η υπόλοιπη Ευρώπη το 2021;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία επιστρατεύει 100.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για να επέμβουν και να καταστείλουν τα πρωτοχρονιάτικα μεγάλα πάρτι και να διασφαλίσουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχος της επιπλέον ανάπτυξης αστυνομικών δυνάμεων σε όλη τη Γαλλία είναι και η αποφυγή πυρπόλησης οχημάτων που συμβαίνει συχνά στα αστικά κέντρα της χώρας κατά τη διάρκεια της τελευταίας βραδιάς του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019 πυρπολήθηκαν 1.457 αυτοκίνητα σε όλη τη Γαλλία, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το 2018 είχαν καεί 1.290 αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει επιβεβαιωμένα 2,6 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, που αποτελούν τον πέμπτο μεγαλύτερο απολογισμό περιστατικών της νόσου Covid-19 στον κόσμο. Επιπλέον τα θύματα λόγω επιπλοκών κορονοϊού στη Γαλλία έχουν ξεπεράσει τις 64.000.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, έχει ζητήσει να είναι αισθητή και ορατή η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και στα προάστια, όπου συνήθως δημιουργούνται διάφορες εντάσεις. Οι αξιωματικοί θα μπορούν να πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των υφιστάμενων περιορισμών. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα επιβάλλουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8μμ έως τις 6πμ. Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει σε περιοχές την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Στο Παρίσι οι μισές γραμμές του μετρό θα είναι κλειστές μετά τις απογευματινές ώρες ενώ ο Νταρμανέν εισηγήθηκε παύση λειτουργίας για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Γαλλία.

Παρά την ανησυχία για τη νέα αύξηση κρουσμάτων η κυβέρνηση της Γαλλίας εκτιμά ότι δεν χρειαστεί να τεθεί η χώρα σε ένα τρίτο λοκντάουν.

Τι σχεδιάζουν άλλα κράτη στην Ευρώπη για το βράδυ της Παραμονής;


Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι 20 εκατομμύρια ακόμα πολίτες της χώρας θα τεθούν σε κατάσταση αυστηρού λοκντάουν λόγω του νέου στελέχους του κορονοϊού που δείχνει να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Σε Αγγλία και Σκωτία οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να μείνει σπίτι και να τηρήσει με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας.

Η Ιρλανδία προχωρά από σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών, απαγορεύοντας όλες τις επισκέψεις σε σπίτια, κλείνοντας τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις των πολιτών στα πέντε χιλιόμετρα.

Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε αυστηρό λοκντάουν, το οποίο θα ισχύσει έως τις 10 Ιανουαρίου. Η γερμανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πώληση βεγγαλικών και έχει επιβάλλει περιορισμούς στον αριθμό των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους. Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι αναμένει η φετινή “παραμονή Πρωτοχρονιάς να είναι η πιο ήσυχη στην ιστορία της σύγχρονης Γερμανίας”.

Και η Ολλανδία είναι σε λοκντάουν μέχρι τις 19 Ιανουαρίου ενώ η εθιμοτυπική αντίστροφή μέτρηση για την έλευση του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στο στάδιο του Άμστερνταμ.

Στην Τουρκία από σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς η χώρα μπαίνει σε τετραήμερο λοκντάουν.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα