ΑΘΗΝΑ
10:30
|
20.04.2024
Μικρές αλλαγές για τους επιβαίνοντες σε Ι.Χ. και ταξί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μικρές οι αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, παραμονή, και αύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις μετακινήσεις οικογενειών με ταξί και Ι.Χ. οχήματα.   

Συγκεκριμένα, για τις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί. Παράλληλα δεν ισχύει το όριο των δύο ατόμων σε ΙΧ, όταν μετακινούνται “για την εξυπηρέτηση του σκοπού της συνάθροισης συγκέντρωσης”.   

Τα μέλη της ίδιας οικογένειας θα μπορούν να μετακινούνται με ένα όχημα για την μετάβασή τους στο ρεβεγιόν ή σε κάποιο άλλο τραπέζι, το πολύ 9 ατόμων από δύο οικογένειες.   

Από την ΓΑΔΑ επιβεβαιώνουν πως έχει δοθεί σχετική οδηγία σε όλους τους αστυνομικούς, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι σαρωτικοί στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την αποφυγή των μεγάλων συναθροίσεων σε σπίτια.  

Την προσωρινή άρση του ορίου του ενός επιβάτη σε ταξί την παραμονή αλλά και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε και η εταιρεία Beat. Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η διευκόλυνση των μετακινήσεων των οικογενειών από σπίτι σε σπίτι για το εορταστικό τραπέζι.  

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό. Παρά ταύτα, προβλέπονται 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.  

Οι 6 εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:  

-Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία: Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας: Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

-Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού): Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

-Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους: Αφορά διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)

-Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα