ΑΘΗΝΑ
01:39
|
19.04.2024
Το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 408 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 408 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Αφρικής με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην ήπειρο να φθάνει τους 124.264.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι πέντε ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 1.923 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 10.243, ενώ 234 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Στη χώρα των 107 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν γίνει μέχρι εδώ λίγα περισσότερα από 1,8 εκατ. τεστ, σύμφωνα με τις αρχές στην Αντίς Αμπέμπα.

Η Αιθιοπία κατατάσσεται πέμπτη στην κατάταξη των χωρών της Αφρικής ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μετά τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Ρωσία: 27.039 νέα κρούσματα και 536 θάνατοι

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα 27.039 νέα κρούσματα του κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 5.907 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 3.186.336.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη διάρκεια της νύχτας 536 άνθρωποι πέθαναν από covid-19, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 57.555.

Γερμανία: 553 θάνατοι, σχεδόν 23.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22.924 το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.742.661, δείχνουν σήμερα Παρασκευή τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 553 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 33.624 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Μεξικό: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 125.000

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.159 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 910 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Η χώρα κλείνει το 2020 με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ανέρχεται σε 125.807 νεκρούς επί συνόλου 1.426.094 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο τόνισαν επανειλημμένα την περασμένη χρονιά ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι.

Βραζιλία: Πάνω από 1.000 θάνατοι για 3η συνεχόμενη ημέρα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 56.773 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.074 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Οι θάνατοι παρέμειναν πάνω από το όριο των χιλίων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στην περιφέρεια.

Ως την τελευταία ημέρα του 2020, η Βραζιλία κατέγραψε 194.949 θύματα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 7.675.973, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από εκείνον των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Η πολιτεία Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά), η πολυπληθέστερη της χώρας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι αυτή που έχει υποστεί το σκληρότερο χτύπημα, με 46.717 θανάτους και 1.462.297 μολύνσεις.

Ινδία: 20.035 κρούσματα, 256 θάνατοι σε 24 ώρες

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.035 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 10.286.709.

Παράλληλα, ακόμη 256 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 148.994 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 254.254, από 257.656 την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Παραμένουν κάτω από το όριο των 280.000 από την Κυριακή.

Παρότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνθηκε σημαντικά τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της – με 98.000 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα -, η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να είναι το πρώτο που θα λάβει άδεια χρήσης στη χώρα

Η ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία πρόκειται να χορηγήσει σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, σε εκείνο της ΑstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η απόφαση αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την κυκλοφορία του εμβολίου στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η οποία, μετά τις ΗΠΑ, είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Βρετανία και η Αργεντινή έχουν ήδη δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου.

Ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων, ο εθνικός ρυθμιστικός φορέας για ινδικά φαρμακευτικά προϊόντα, οι επιστήμονες του οποίου συναντώνται για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, ενδέχεται να δώσει άδεια χρήσης και σε ένα άλλο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκεύασε μια ινδική εταιρεία, η Bharat Biotech, είπαν οι δύο από τις πηγές διατηρώντας την ανωνυμία τους.

“Τόσο η AstraZeneca όσο και η Bharat Biotech θα λάβουν άδεια σήμερα. Όλες οι προετοιμασίες γίνονται έχοντας ως στόχο την σημερινή ημέρα”, είπε μια από τις πηγές.

Οι άλλες δύο πηγές ήταν λιγότερο βέβαιες ως προς την πιθανότητα να λάβει έγκριση το εμβόλιο της Bharat Biotech.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη αποθηκευτεί από την τοπική παρασκευάστρια εταιρεία, το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, και μια από τις πηγές είπε ότι τα εμβόλια πιθανόν να αρχίσουν να διανέμονται στα κρατίδια της χώρας ακόμη και από αύριο.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εισήλθαν στο 2021 καταρρίπτοντας σήμερα ένα ακόμη τραγικό ρεκόρ, αφού έσπασαν το φράγμα των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Η χώρα μετρά περισσότερους από 346.400 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο. 
Είναι, επίσης, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, πολύ μπροστά από την Ινδία και τα 10,3 εκατομμύρια κρούσματά της.
Ένα ακόμη τραγικό ρεκόρ είχε σημειωθεί νωρίτερα την εβδομάδα, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν την Τετάρτη περισσότερους από 3.900 θανάτους από τον ιό σε 24 ώρες. 
Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 125.300 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του Covid Tracking Project.
Αν και η χώρα χρειάστηκε μήνες για να φθάσει στο όριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν στις 9 Νοεμβρίου, ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων επιταχύνθηκε τον μήνα Δεκέμβριο.
Το όριο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε την περασμένη Κυριακή, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει, σε επίπεδο μεγέθους, το σύνολο του πληθυσμού της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται, επομένως, αντιμέτωπες με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη της επιδημίας από το φθινόπωρο, η οποία επιδεινώθηκε από τις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για την Ημέρα των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου, και για τη γιορτή των Χριστουγέννων, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον εμβολιασμό, μετά την έναρξη της εκστρατείας στις 14 Δεκεμβρίου. 
Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ήδη λάβει έως την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC).
Ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ του στόχου που είχε θέσει η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε υποσχεθεί 20 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του έτους. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα