ΑΘΗΝΑ
10:53
|
20.04.2024
Με πολύ ιδιαίτερο τρόπο γιορτάστηκε σε όλον τον κόσμο η αλλαγή του έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονιές γιορτάστηκε στον πλανήτη η έλευση του 2021. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η οποία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια θανάτους στον κόσμο, οι περισσότερες χώρες ακύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και οι πολίτες παρακολούθησαν την αλλαγή του χρόνου από το σπίτι.

Στην Αγγλία, με το σύνθημα “Συμπεριφερθείτε σαν να την έχετε”  η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Η Πάτυ Σμιθ έδωσε συναυλία μέσω livestream, η οποία μεταδόθηκε αποκλειστικά στο YouTube,  και την αφιέρωσε στη μνήμη των υγειονομικών υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Στη Γαλλία η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων ήταν έρημη και επιστρατεύτηκαν 100.000 αστυνομικοί για την απαρέγκλιτη τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει μετά τις δέκα το βράδυ.

Στην Ισπανία, η πάντα γεμάτη διάσημη πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης ήταν άδεια, και μόνο ο Νάτσο Κάνο, πρώην μέλος του συγκροτήματος Mecano, βρέθηκε εκεί και ερμήνευσε ένα τραγούδι στο πιάνο προς τιμήν των θυμάτων τoυ SARS-CoV-2.

Στην Ιταλία, όπου είχαν απαγορευτεί τα πυροτεχνήματα, οι κάτοικοι παρακολούθησαν από το σπίτι το εορταστικό πρόγραμμα στο Circus Maximus, το αρχαιότερο στάδιο της πόλης, το οποίο περιελάμβανε δύο ώρες θεάματος και τον εορταστικό φωτισμό των εμβληματικών τόπων της Ρώμης. 

Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε στην ομιλία του για το νέο έτος ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας πλήττει τη χώρα και πως η μάχη δεν πρέπει να σταματήσει. Λίγο νωρίτερα περίπου 10 άνθρωποι είχαν κολυμπήσει στα παγωμένα νερά της λίμνης Βαϊκαλης στη Σιβηρία, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.

Στη Νέα Υόρκη, η βροχή από τα κομφετί έπεσε σε μία άδεια από κόσμο Times Square. Η διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «I will survive». Στο ευχετήριο μήνυμά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο αναφέρθηκε στο 2020 ως την «αναμφισβήτητα την πιο σκληρή χρονιά στην ιστορία της Νέας Υόρκης» και δεσμεύθηκε πως «τον Ιανουάριο θα εμβολιάσουμε ένα εκατομμύριο Νεοϋορκέζους».

Στη Βραζιλία, που αποτελεί τη δεύτερη χώρα με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, ακυρώθηκαν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και η διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα ήταν σχεδόν άδεια, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Στο Ντουμπάι, παρά την πανδημία οι πολίτες παρακολούθησαν ένα φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα και λέιζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. 

Αντίθετα, στην Κίνα, έναν χρόνο μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού, χιλιάδες κάτοικοι της Γουχάν γιόρτασαν στον δρόμο την έλευση του 2021. 

Στην Ιαπωνία ακυρώθηκε η παραδοσιακή εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς. Στο Τόκιο, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε, οι άνθρωποι φορώντας μάσκες έκαναν ουρά για να προσευχηθούν για το νέο έτος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα