ΑΘΗΝΑ
21:13
|
19.04.2024
240 άτομα διαγνώστηκαν με COVID-19 λίγο μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 ξεκίνησε στο Ισραήλ στα τέλη Δεκεμβρίου, με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ρίβλιν να λαμβάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό. Περίπου ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ είναι 240 άτομα που διαγνώστηκαν με COVID-19 λίγο μετά τον εμβολιασμό, ανέφερε το Channel 13 News.

Δεδομένου ότι το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται χρόνο για την ανάπτυξη αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2 και απαιτεί δύο δόσεις του εμβολιασμού, με τη δεύτερη να χορηγείται 21 ημέρες μετά την πρώτη, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του COVID-19. Σημειώνεται επίσης ότι εάν ένα άτομο μολύνθηκε πριν από τον εμβολιασμό, μπορεί να εξακολουθεί να κινδυνεύει να αναπτύξει συμπτώματα COVID ακόμη και μετά την ένεση.

Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα άτομα με ανοσία μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και να τον διαδώσουν, διότι δεν είναι μέχρι τώρα σαφές εάν τα βλεννώδεις στρώματα είναι πέρα ​​από την εμβέλεια των αντισωμάτων και θα μπορούσαν να φέρουν σωματίδια ιού ακόμη και μετά από τον εμβολιασμό ενός ατόμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η πλειοψηφία εκείνων που έλαβαν εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν ανέφεραν παρενέργειες, αν και μερικοί άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια λόγω αδυναμίας, ζάλης, πυρετού και διάρροιας, που φέρεται να προκαλείται από τον εμβολιασμό. Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές αντιδράσεις και εμφανίζουν νευρολογικά συμπτώματα μετά τη λήψη των εμβολίων με το εμβόλιο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρχαν τέσσερις περιπτώσεις όπου άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό. Τρεις θάνατοι αποδείχθηκαν άσχετοι με τον εμβολιασμό, ενώ η τέταρτη περίπτωση εξακολουθεί να διερευνάται.

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά του COVID-19, που είναι πάνω από το 10% των 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του, δήλωσε η κυβέρνηση την 1η Ιανουαρίου.

Στις 20 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ ξεκίνησε επίσημα μαζικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19 αφού η χώρα ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech. Οι ομάδες προτεραιότητας που θα εμβολιαστούν περιλαμβάνουν ιατρικούς λειτουργούς, μαθητές σε ιατρικές σχολές, υπαλλήλους γηριατρικών ιδρυμάτων και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Την ημέρα πριν από την έναρξη των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έγινε το πρώτο άτομο στο Ισραήλ που έλαβε εμβόλιο κορονοϊού. Έκανε το εμβόλιο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, και δεσμεύτηκε να κάνει το Ισραήλ την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού.

Εκτός από το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική εταιρεία Moderna. Αναφέρθηκε επίσης ότι το Ιατρικό Κέντρο Hadassah με έδρα την Ιερουσαλήμ είχε παραγγείλει 1,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V coronavirus και περίμενε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα