ΑΘΗΝΑ
02:40
|
19.04.2024
Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο στο Νίγηρα, με τουλάχιστον 56 πολίτες νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προηγούμενη πιο πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση είχε σημειωθεί στον Νίγηρα με στόχο την πόλη Τουμούρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Η τετράωρη επίθεση στις 12 Δεκεμβρίου, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η τρομοκρατική ομάδα Μπόκο Χαράμ, είχε τουλάχιστον 28 νεκρούς και άφησε “εκατοντάδες ακόμη” τραυματίες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το διεθνές ραδιόφωνο του Radio France (RFI), «τζιχαντιστές» επιτέθηκαν το Σάββατο στα χωριά Τσομπάνγκου και Ζαρουμνταρέγιε κοντά στα σύνορα του Μάλι, με απολογισμό τουλάχιστον 56 πολίτες νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες.

Μια στρατιωτική πηγή στο στρατό του Μάλι επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι “περίπου 58 άτομα” σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους ένοπλους στο Δυτικό Νίγηρα.

Η πηγή επισήμανε επίσης ότι οι μαχητές “τις τελευταίες εβδομάδες έκαναν απειλές στους κατοίκους των παραμεθόριων χωριών μεταξύ των δύο χωρών, του Μάλι και του Νίγηρα, προκειμένου να υποστηρίξουν τζιχαντιστικές ομάδες και να αντισταθούν στο κράτος”.

Η ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές αυξήθηκε μετά την επίθεση, ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Το Reuters ανέφερε, παραθέτοντας δύο πηγές ασφαλείας, ότι τουλάχιστον 70 πολίτες είχαν σκοτωθεί στην επίθεση.

Η επίθεση συνέβη την ημέρα της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Νίγηρα, όπου ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Μπαζούμ.

Θύμα συχνών τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Νίγηρας έζησε τις πιο πρόσφατες στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την επίθεση στην πόλη Τουμούρ από την τρομοκρατική ομάδα Μπόκο Χαράμ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 και τραυματίστηκαν εκατοντάδες ακόμη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ, με την UNRA να λέει ότι η περιοχή Ντίφα στο νοτιοανατολικό Νίγηρα “επλήγη σκληρά από την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας στη λεκάνη της λίμνης Τσαντ που έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες να καταφύγουν στην περιοχή”.

“Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, αναφέρθηκαν πάνω από 450 πράξεις δολοφονίας, απαγωγής, σεξουαλικής και έμφυλης βίας και άλλων σοβαρών περιστατικών”, ανέφερε το πρακτορείο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, ο Νίγηρας βρίσκεται σε πόλεμο με την Μπόκο Χαράμ, με την περιοχή Ντίφα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα