ΑΘΗΝΑ
15:18
|
24.04.2024
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχαριστεί με επιστολή τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το συγχαρητήριο γράμμα του και προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία μαζί του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εκφράζει με απαντητική επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τις θερμές ευχαριστίες του για το συγχαρητήριο γράμμα που του απέστειλε εκείνος αμέσως μετά την εκλογική επιτυχία του. Στην επιστολή του, ο Τζο Μπάιντεν τονίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις προσβλέπουν σε συνεργασία και διάλογο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει στην επιστολή του:

“Παναγιώτατε,

Ευχαριστώ για τα ευγενικά σας λόγια και τις ευχές σας. Λυπούμαι διότι δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς. Είναι μεγάλη μου τιμή να έχω εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και αντιλαμβάνομαι ακριβώς πόση πολλή εργασία βρίσκεται ενώπιον μας. Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Χάρις και εγώ θα αναλάβουμε καθήκοντα σε μία περίοδο μεγάλων παγκοσμίων προκλήσεων – από τον κορωνοϊό έως την κλιματική αλλαγή – οι οποίες υπερβαίνουν σύνορα και απαιτούν διεθνή συνεργασία. Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας κατά τη δύσκολη αυτή στιγμή. Σας ευχαριστώ και πάλι, Παναγιώτατε. Προσβλέπω σε μελλοντικό διάλογο.

Ειλικρινώς,

Τζο”

Σημειώνεται μάλιστα ότι σε ιδιόχειρο υστερόγραφό του ο Τζο Μπάιντεν, γράφει προς τον Πατριάρχη: “Να είστε καλά. Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας”.

Επιβεβαιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το ισχυρό ενδιαφέρον της αμερικανικής διπλωματίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γεγονός που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες κρίσεις, διχασμούς και εντάσεις γύρω από επιλογές του Φαναρίου, όπως λ.χ. το λεγόμενο “Ουκρανικό αυτοκέφαλο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα