ΑΘΗΝΑ
22:47
|
20.05.2024
Προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο η πρώτη εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ μετά το 1953.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εφετείο της περιφέρειας της Κολούμπια στις ΗΠΑ, άναψε το πράσινο φως για την εκτέλεση της Λίζα Μοντγκόμερι, της πρώτης γυναίκας που πρόκειται να εκτελεστεί στις ΗΠΑ μετά από 70 χρόνια. Ως ημερομηνία εκτέλεσης ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν την ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υπέρμαχος της κατάργησης της θανατικής ποινής.

Η συνήγορος Μέγκαν ΒερΓκόου ανέφερε ότι οι δικαστές πρέπει να επανεξετάσουν την απόφαση και ετοιμάζεται να καταθέσει μια ακόμη έφεση, για την οποία πήρε διορία από το δικαστήριο ως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Η εκτέλεση ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, όμως η διαδικασία καθυστέρησε καθώς η συνήγορός της ισχυρίστηκε ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό μετά από πτήση για επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Φυλακή στο Τερ Οτ της Ιντιάνα και δεν μπορούσε να την επισκεφθεί πριν εκτελεστεί.

Η ίδια είχε ζητήσει από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει χάρη στην Μοντγκόμερι, συμμεριζόμενος τα όσα έχει περάσει στη ζωή της, και να μετατρέψει την ποινή σε ισόβια κάθειρξη χωρίς περιθώριο αποφυλάκισης. Τους τελευταίους μήνες της προεδρίας, η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε δέκα ομοσπονδιακές εκτελέσεις. Πρόκειται για τις περισσότερες εκτελέσεις σε ένα χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δεκαετίες. 

Τον Δεκέμβριο του 2004 η Λίζα Μοντγκόμερι καταδικάστηκε για στραγγαλισμό μιας εγκύου οκτώ μηνών στο Μιζούρι και για απαγωγή του μωρού στη συνέχεια, το οποίο επέζησε.

Σύμφωνα με τα αρχεία των ΗΠΑ, η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από την κυβέρνηση ήταν η Μπόνι Χέντι το 1953.

Πηγή: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα