ΑΘΗΝΑ
13:39
|
24.04.2024
Ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ μιλά λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης για την έκδοσή ή όχι στις ΗΠΑ του ιδρυτή των WikiLeaks
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του στο “The Independent”, ο πατέρας του Ασάνζ, Τζον Σίπτον είπε πως πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να εκδοθεί ο γιος του και ιδρυτής των WikiLeaks, για να τον τσακίσουν ως εκδίκηση για την αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του κράτους. Ανέφερε ότι ο Τζούλιαν έχει τη φήμη του ομιλητή της αλήθειας και το WikiLeaks αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πως η δίωξή του στοχεύει να καταστρέψει την ικανότητά του να πει την αλήθεια για την καταστροφή της Μέσης Ανατολής και για το τι συνέβη τα τελευταία είκοσι χρόνια περίπου. Όσο για την ψυχική του κατάσταση, είπε ότι επικοινωνεί τακτικά με τον γιο του μέσω τηλεφώνου και πως παρόλο που «είναι ανθεκτικός», είναι σχεδόν 50 ετών και κρατείται αυθαίρετα ήδη 10 χρόνια.

Η μοίρα του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, θα αποφασιστεί στις 4 Ιανουαρίου. Εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης απόκτησης και αποκάλυψης απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με το Εθνική άμυνα και ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 175 χρόνων σε φυλακή των Ειδικών Διοικητικών Μέτρων (Special Administrative Measures), που έχει αναφερθεί πως καταπατά κάθε έννοια Δικαίου.

Πηγή:Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα