ΑΘΗΝΑ
00:39
|
25.01.2021
Ο ΠΟΥ έδωσε το πράσινο φως για την καθολική πρόσβαση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έδωσε το πράσινο φως για την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια κατά του COVID-19 που παρασκευάζονται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία BioNTech. Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε ποσοστό 95% στη Φάση III των κλινικών δοκιμών, ωστόσο η μεταφορά και η αποθήκευση σε θερμοκρασία -70 βαθμών παραμένει σημαντική πρόκληση.

Σύμφωνα με την Μαριάντζελα Σιμάο, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για την πρόσβαση σε φάρμακα του ΠΟΥ, πρόκειται για ένα πολύ θετικό βήμα για την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια, όμως απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι διατίθενται επαρκείς δόσεις εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων σε όλον τον κόσμο. Ο ΟΗΕ εξήγησε ότι αυτή η επικύρωση θα επιτρέψει στην UNICEF και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO) να αγοράσουν το εμβόλιο για χώρες που έχουν ανάγκη.

Ο ΠΟΥ δεσμεύτηκε επίσης να βοηθήσει τις χώρες που δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή να αποθηκεύσουν και να διανείμουν τα εμβόλια.

Πηγή: telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικό – Ρωσίας για το Sputnik-V

Το Ισραήλ απαγορεύει τις διεθνείς πτήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Πρόγραμμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα