ΑΘΗΝΑ
09:50
|
01.05.2024
Ενώ η αιματοχυσία συνεχίζεται, οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν ξεκινούν και πάλι την Τρίτη στο Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Αφγανικής Κυβέρνησης και των Ταλιμπάν ξεκινά στο Κατάρ την Τρίτη, όπου το Αφγανιστάν σκοπεύει να πιέσει για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την προστασία του υπάρχοντος συστήματος διακυβέρνησης, μια σειρά δολοφονιών έχει σπείρει φόβο στο Αφγανιστάν.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, που εκτυλίσσονται επί μήνες, έχουν αποδώσει ελάχιστα μέχρι στιγμής, καθώς υπερίσχυσαν οι διαφωνίες και το κλίμα εντάθηκε λόγω της αύξηση της βίας και των δολοφονιών αξιωματούχων, ακτιβιστών και δημοσιογράφων.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Καμπούλ, πέντε δημοσιογράφοι και ένας γνωστός ακτιβιστής συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που δολοφονήθηκαν στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις από το Νοέμβριο.

Το κράτος κατηγορεί τους Ταλιμπάν για τις δολοφονίες, πιστεύοντας ότι οι δολοφονίες αποσκοπούν στο να διχάσουν τον λαό και να προκαλέσουν κριτική και απογοήτευση εναντίον των κυβερνητικών θεσμών ασφαλείας.

Το 2020 καταγράφηκαν περισσότερες από 18.000 επιθέσεις που το Αφγανιστάν αποδίδει στους Ταλιμπάν και σύμφωνα με την αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, 2.177 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.822 τραυματίστηκαν κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα