ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.01.2021
Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της Αυστρίας με το μόνο που απομένει να είναι η ελπίδα ανάκαμψης από τα μέσα του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο η οικονομία της Αυστρίας ακολουθεί καθοδική πορεία. Σύμφωνα με τον διεθυντή της Υπηρεσίας Τουρισμού της Βιέννης, ο οικονομικός απολογισμός του 2020 σημαδεύεται από ένα “μείον” κατά 72%.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι  μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρξει καμία σημαντική τουριστική κίνηση στη Βιέννη και πως από τις περίπου 116.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό θα χαθεί βραχυπρόθεσμα περίπου το ένα πέμπτο των θέσεων, καθώς θα πρέπει να κλείσουν. Αναμένει μία ομαλοποίηση στα μέσα του 2021, στην οποία πιστεύει πως θα συμβάλλει σημαντικά ο εμβολιασμός. Ωστόσο ανέφερε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο γενικός κανόνας “εμβολιασμός συν έξι μήνες”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βιέννη έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναρξης της τουριστικής κινητικότητας μετά από περιόδους πανδημίας, καθώς έχει δώσει πολλά δείγματα λειτουργικής υγειονομικής περίθαλψης. Η ευελιξία είναι σημαντική κατά την άποψή του, επομένως θα παρατηρηθεί ποιες αγορές ανοίγουν για να γίνει εστιασμένη διαφημιστική εκστρατεία, καθώς η Βιέννη θέλει να αποτελέσει την πόλη που καλύπτει βασικές ανάγκες των ανθρώπων, όπως ο πολιτισμός και η απόλαυση. Τα επαγγελματικά ταξίδια και ο αντίστοιχος τουρισμός αναμένεται να ανακάμψουν το 2022, παρά το γεγονός ότι η πόλη θεωρείται ως “η πρωτεύουσα των συνεδρίων”, συγκεντρώνοντας την τελευταία δεκαετία τα περισσότερα διεθνή συνέδρια τον χρόνο.

Ο ίδιος πιστεύει πως είναι απαραίτητο να καθιερωθεί ένα “ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό καθεστώς”, βασισμένο σε τεστ ή εμβολιασμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ένα σκίτσο αποχαιρετά ο Τζιμ Κάρεϊ τη «χειρότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ»

Ε.Ο. ΚΚΕ: Το δράμα των ασυνόδευτων ανηλίκων θα συνεχιστεί και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης – ασύλου

Εκκρεμείς συντάξεις: Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο project manager

Προβλήματα με το Ιντερνετ σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα