ΑΘΗΝΑ
18:04
|
19.04.2024
Ξεκίνησε η εκστρατεία για την Προεδρία στο Εκουαδόρ, με την πρώτη εκδήλωση στο Κίτο, παρουσία του υποψηφίου Αντιπροέδρου Κάρλος Ραμπασκάλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αριστερό κόμμα του Εκουαδόρ Centro Democrático ξεκίνησε την προεδρική εκστρατεία του σε εκδήλωση στο Κίτο το Σάββατο, με την επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου Αντρές Αραούζ να αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ο υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου Κάρλος Ραμπασκάλ πλαισιώθηκε από εκατοντάδες άτομα σε μια πορεία που διέσχισε το ιστορικό κέντρο του Κίτο, προτού απευθυνθεί στο πλήθος των υποστηρικτών καταδικάζοντας τις οικονομικές αποφάσεις του Μορένο και υποσχόμενος να επιστρέψει τη βασική αξιοπρέπεια στη χώρα επενδύοντας σε ποιοτική εκπαίδευση, δημόσια υγεία και πρόσβαση στην εργασία.

Ο Αραούζ είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Φεβρουαρίου, παρά την προπαγάνδα της ξενοφοβικής ρητορικής που στοχεύει στους δεξιούς ψηφοφόρους. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της CELAG προηγείται με 36,5%, ακολουθούμενος από τον Αλβάρο Νομπόα στη δεύτερη θέση (22,9%), ενώ σε μια νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Atlas Intel, ο Αραούζ προηγείται με 37,7%, και ο Γκιγιέρμο Λάσσο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32%.

Ο συνδυασμός Αραούζ – Ραμπασκάλ έχει εγκριθεί από την αριστερά, παρά τις προσπάθειες για τον αποκλεισμό τους καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, με το μπλοκ των ψηφοφόρων του Αραούζ να παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, καθώς πολλοί έχουν συνδέσει τον Γκιγιέρμο Λάσσο με το νεοφιλελεύθερο καθεστώς Μορένο, το οποίο έχει επικριθεί αυστηρά λόγω της κακοδιαχείριση της οικονομίας της διοίκησης, μεταξύ άλλων αποτυχιών.

Πηγή: telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα