ΑΘΗΝΑ
01:55
|
27.01.2021
Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας απαντά σχετικά με τον προβληματισμό για τις ελλείψεις των εμβολίων και τον αργό ρυθμό εμβολιασμού που παρατηρείται στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε σε δηλώσεις της πως η κατάσταση όσον αφορά στα εμβόλια και στους ρυθμούς εμβολιασμού θα βελτιωθεί βήμα-βήμα. Ανέφερε πως το κώλυμα έγκειται στην παγκόσμια έλλειψη παραγωγικής ικανότητας και όχι στον ρυθμό του εμβολιασμού και τον αριθμό παραγγελιών. 

Σημείωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χρηματοδοτήσει την Pfizer/BioNTech με 100 εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει την τρέχουσα παραγωγική  ικανότητα και έχει λάβει δέσμευση για 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου συνολικά, ενώ ανέφερε πως η ΕΕ διαπραγματεύεται για επιπλέον δόσεις εμβολίου. Τέλος είπε πως η ΕΕ βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους παρασκευαστές και πως εάν όλες οι προετοιμασίες λάβουν έγκριση, η Ευρώπη θα διαθέτει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 4,2 Αμερικάνοι είχαν εμβολιαστεί ως το Σάββατο, με αποτέλεσμα να μην εκπληρωθεί ο στόχος του εμβολιασμού 20 εκατομμυρίων ανθρώπων ως το τέλος του 2020. Μέχρι τις 31/12 στη Γερμανία είχαν εμβολιαστεί 130.000 άνθρωποι, ενώ η Γαλλία εμβολίασε ελάχιστα άτομα.  Μέρος της δυσκολίας στη Γαλλία πηγάζει από τον εκτεταμένο σκεπτικισμό σχετικά με τον εμβολιασμό. Σε δημοσκόπηση 15 χωρών που πραγματοποιήθηκε από τον Ipsos Global Advisor, μόλις το 40% των Γάλλων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο, πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανέφερε πως δεν θα επιτρέψει την αδικαιολόγητη βραδύτητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ένα σκίτσο αποχαιρετά ο Τζιμ Κάρεϊ τη «χειρότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ»

Η Ισλανδία πρώτη χώρα της ζώνης Σένγκεν που εξέδωσε τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού

Το Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik-V

Ε.Ο. ΚΚΕ: Το δράμα των ασυνόδευτων ανηλίκων θα συνεχιστεί και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης – ασύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα