ΑΘΗΝΑ
12:08
|
26.04.2024
Δύο τρανς γυναίκες στην Ινδία κέρδισαν στις τοπικές εκλογές στα χωριά τους. Είναι η πρώτη φορά που τρανς άτομο εκλέγεται στην τοπική αυτοδιοίκηση των περιοχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ινδία δύο τρανς γυναίκες εξελέγησαν ως μέλη του Γκραμ Παντσαγιάτ, που συνιστά μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης,  την Τετάρτη (30/12).

Η Σουντά (Sudha) εξελέγη με 622 ψήφους στο Γκραμ Παντσαγιάτ της περιοχής Καλαχάλι (Kalahalli). Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που διενεργούνται στο χωριό μετά από 26 χρόνια.

Η Ντεβίκα Άκκα (Devika Akka) εξελέγη στο Τμήμα Επτά της περιοχής Σαλιγκράμα (Saligrama). Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη νίκη της, η 46χρονη Ντεβίκα, δήλωσε ότι θα θέσει την φροντίδα των συμπολιτών της ως προτεραιότητα, καθώς θέλει να τους ανταποδώσει την εμπιστοσύνη και την καλοσύνη που της έδειξαν όταν  ζήτησε την ψήφο τους. Ανέφερε πως “Οι άνθρωποι με ευλόγησαν. Θα δουλέψω γι’ αυτούς”. 

Η Ντεβίκα ζει στην περιοχή 35 χρόνια και αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές μετά την ενθάρρυνση από φιλικά της πρόσωπα.

Ένα, πρώην μέλος του Γκραμ Παντσαγιάτ του χωριού, ο SJ Gunapal Jain, δήλωσε ότι η πρόκειται για το πρώτο τρανς άτομο που εξελέγη στην τοπική αυτοδιοίκηση και πως δεν ταυτίστηκε με καμία ομάδα ή πολιτικό κόμμα, αλλά βασίστηκε στη σχέση της με  τους ντόπιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα