ΑΘΗΝΑ
07:01
|
19.04.2024
Με την έγκριση δύο εμβολίων, η Ινδία ξεκινάει μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς αριθμεί ήδη 150.000 θανάτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση δύο εμβολίων κατά του covid-19, αυτού που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca και ενός εμβολίου της ινδικής φαρμακευτικής εταιρείας Bharat Biotech.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή της ρυθμιστικής αρχής, Β. Τζ. Σομάνι, τα δύο αυτά εμβόλια εγκρίθηκαν για περιορισμένη χρήση σε επείγουσες καταστάσεις, ενώ η γενική αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca ήταν 70,42%, και αυτό της Bharat Biotech, με την ονομασία COVAXIN, ήταν ασφαλές με ισχυρή ανοσολογική αντίδραση.  Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «τα εμβόλια αυτά είναι 100% ασφαλή», ενώ προσέθεσε ότι κάποιες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, όπως «λίγος πυρετός, πόνοι και αλλεργίες, είναι κοινές σε όλα τα εμβόλια».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ρυθμιστικής αρχής της Ινδίας, ο γενικός διευθυντής του Serum Institute, Αντάρ Πουναουάλα, ανακοίνωσε με tweet ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο να διανεμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν απαιτεί αποθήκευση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες όπως το εμβόλιο της Pfizer, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερη η διανομή του σε περιοχές που δεν διαθέτουν προηγμένες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Η έγκριση των εμβολίων θα επιτρέψει να ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού στην Ινδία, μια χώρα 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 150.000 θάνατοι. 

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, εκτίμησε ότι η έγκριση των δύο εμβολίων συνιστά «σημαντική καμπή για την ενίσχυση του μαχητικού πνεύματος» και ότι «θα ενισχύσει την πορεία προς ένα έθνος πιο υγιές και απαλλαγμένο από τον covid-19» και ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό στα άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα