ΑΘΗΝΑ
11:34
|
25.04.2024
Με πάνω από το 11% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ αποτελεί τη χώρα με τα περισσότερα εμβολιασμένα άτομα στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ έχει αυτή τη στιγμή το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο, με πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα να είναι ήδη εμβολιασμένα. 

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό, που συγκεντρώνονται από το Our World in Data, μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ενός εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού οργανισμού, δείχνουν πως το Ισραήλ έχει ποσοστό 11,55% ακολουθούμενο από το Μπαχρέιν (3,49%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (1,47%). Συγκριτικά, η Γαλλία είχε εμβολιάσει συνολικά 138 άτομα έως τις 30 Δεκεμβρίου και οι ΗΠΑ που είχαν θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων έως το τέλος του 2020, εμβολίασαν μόλις 2,78 εκατομμύρια  έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 19 Δεκεμβρίου και εμβολιάζει περίπου 150.000 άτομα ανά ημέρα, δίνοντας προτεραιότητα στους υγειονομικούς υπαλλήλους και σε ευπαθείς ομάδες. Ο Υπουργός Υγείας  Γιούλι Έντελσταϊν δήλωσε πως τα εμβόλια που λήφθηκαν έχουν μοιραστεί έτσι ώστε οι μικρότερες παρτίδες να σταλούν στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες για να μην καθυστερήσουν να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβλεψε ότι το Ισραήλ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο λοκντάουν, θα μπορούσε τον Φεβρουάριο να βγει από την πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα