ΑΘΗΝΑ
19:24
|
27.01.2021
Με πάνω από το 11% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ αποτελεί τη χώρα με τα περισσότερα εμβολιασμένα άτομα στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ έχει αυτή τη στιγμή το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο, με πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα να είναι ήδη εμβολιασμένα. 

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό, που συγκεντρώνονται από το Our World in Data, μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ενός εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού οργανισμού, δείχνουν πως το Ισραήλ έχει ποσοστό 11,55% ακολουθούμενο από το Μπαχρέιν (3,49%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (1,47%). Συγκριτικά, η Γαλλία είχε εμβολιάσει συνολικά 138 άτομα έως τις 30 Δεκεμβρίου και οι ΗΠΑ που είχαν θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων έως το τέλος του 2020, εμβολίασαν μόλις 2,78 εκατομμύρια  έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 19 Δεκεμβρίου και εμβολιάζει περίπου 150.000 άτομα ανά ημέρα, δίνοντας προτεραιότητα στους υγειονομικούς υπαλλήλους και σε ευπαθείς ομάδες. Ο Υπουργός Υγείας  Γιούλι Έντελσταϊν δήλωσε πως τα εμβόλια που λήφθηκαν έχουν μοιραστεί έτσι ώστε οι μικρότερες παρτίδες να σταλούν στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες για να μην καθυστερήσουν να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβλεψε ότι το Ισραήλ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο λοκντάουν, θα μπορούσε τον Φεβρουάριο να βγει από την πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορονοϊός: 858 νέα κρούσματα, 274 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Το Ισραήλ κλείνει και τα χερσαία σύνορα…

Οι φτωχές χώρες θα λάβουν εμβόλια με καθυστέρηση 6-8 μηνών συγκριτικά με τα πλούσια κράτη εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς

Ύποπτο πακέτο στο εργοστάσιο της AstraZeneca στην Ουαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα