ΑΘΗΝΑ
03:59
|
02.05.2024
Ισραηλινοί ξεκίνησαν τη νέα χρονιά διαδηλώνοντας έξω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί διαδηλωτές ξεκίνησαν τη νέα χρονιά όπως τελείωσαν και το 2020, πλημμυρίζοντας στους δρόμους έξω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας την κυβέρνησή του για διαφθορά και μια αποτυχημένη αντίδραση στον κορονοϊό.

Διαδηλωτές κατά της διαφθοράς στο Ισραήλ επέκτειναν τις διαδηλώσεις τους στο νέο έτος, κάνοντας πορεία για 28η συνεχόμενη εβδομάδα και ερχόμενοι σε σύγκρουση με την αστυνομία κοντά στην επίσημη κατοικία του Νετανιάχου. Έντεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία έξω από το σπίτι του Νετανιάχου, ενώ περίπου 100 άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλο δρόμο πιο μακριά από το σπίτι του το Σάββατο το απόγευμα, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz.

Χιλιάδες ακόμη άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις το βράδυ στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής κατοικίας του Νετανιάχου στην Καισάρεια.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης δύο εφήβους, 14 και 15 ετών, οι οποίοι έριξαν πέτρες σε διαδηλωτές κατά της διαφθοράς στο Γιαβνέ. Βίντεο δείχνουν τους διαδηλωτές να παρασύρονται από την αστυνομία ένας προς έναν, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα με μεγάφωνο.

Ο δημοσιογράφος Μπεν Κάσπιτ δημοσίευσε ένα βίντεο διαδηλωτών που κάνουν πορεία στην οδό Μπαλφούρ, όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του Νετανιάχου. Είπε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει μειωθεί, δεδομένου ότι είναι χειμώνας, αλλά το κίνημα διαμαρτυρίας “ζει και βασιλεύει”.

Ένας από τους διοργανωτές διαμαρτυρίας, το Κίνημα για Ποιοτική Κυβέρνηση στο Ισραήλ, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην «διεφθαρμένη» μεταβατική κυβέρνηση να καταστρέψει τη δημοκρατία ή να «συνθλίψει οποιουσδήποτε βασικούς κανόνες» καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 23ης Μαρτίου της χώρας – οι τέταρτες εθνικές εκλογές σε δύο χρόνια. “Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, ούτε καν όντας σε καραντίνα”, ανέφερε η ομάδα. “Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καθαρίσουμε τη διαφθορά από την εξουσία”.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενη κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνησή του. Οι σκληροί περιορισμοί λόγω κορονοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, η οποία αγωνίζεται να ανακάμψει, με το έθνος να βρίσκεται υπό το τρίτο μερικό απαγορευτικό από την αρχή της επιδημίας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα