ΑΘΗΝΑ
04:46
|
26.04.2024
Η Ιταλία κατέγραψε σήμερα14.245 νέα κρούσματα και 347 θανάτους. Η κυβέρνηση σημειώνει πως έχει υπάρξει αργοπορία στον εμβολιασμό, που πρόκειται να προχωρήσει ταχύτερα στο εξής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 14.245 νέα κρούσματα κορονοϊού, και καταγράφηκαν 347 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 103.000 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 13.8% προέκυψε θετικό. 

Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο (2/1) τα κρούσματα ήταν 11.831, σημειώθηκαν 364 θάνατοι και το ποσοστό των θετικών τεστ ήταν 17%. Η χώρα αριθμεί 75.332 θύματα από την έναρξη της πανδημίας. 

Η Ιταλική κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα σημείωσε πως ο  ρυθμός των εμβολιασμών δεν ήταν μέχρι στιγμής ο αναμενόμενος, εξαιτίας καθυστερήσεων στη χορήγηση του εμβολίου από τις περιφέρειες, ωστόσο το προγραμμα του εμβολιασμού πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως από αύριο, δίνοντας προτεραιότητα σε υγειονομικό προσωπικό και άτομα που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας.  Η Ιταλίδα υφυπουργός Υγείας Σάντρα Τζάμπα τόνισε ότι οι περιφέρειες πρέπει να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς με γοργό ρυθμό, διότι η χορήγηση δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa έως τώρα έχουν παραδοθεί στην Ιταλία 480.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο οι εμβολιασθέντες, είναι μόνον 63.000 έως τώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα