ΑΘΗΝΑ
08:43
|
25.01.2021
Η Ιταλία κατέγραψε σήμερα14.245 νέα κρούσματα και 347 θανάτους. Η κυβέρνηση σημειώνει πως έχει υπάρξει αργοπορία στον εμβολιασμό, που πρόκειται να προχωρήσει ταχύτερα στο εξής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 14.245 νέα κρούσματα κορονοϊού, και καταγράφηκαν 347 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 103.000 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 13.8% προέκυψε θετικό. 

Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο (2/1) τα κρούσματα ήταν 11.831, σημειώθηκαν 364 θάνατοι και το ποσοστό των θετικών τεστ ήταν 17%. Η χώρα αριθμεί 75.332 θύματα από την έναρξη της πανδημίας. 

Η Ιταλική κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα σημείωσε πως ο  ρυθμός των εμβολιασμών δεν ήταν μέχρι στιγμής ο αναμενόμενος, εξαιτίας καθυστερήσεων στη χορήγηση του εμβολίου από τις περιφέρειες, ωστόσο το προγραμμα του εμβολιασμού πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως από αύριο, δίνοντας προτεραιότητα σε υγειονομικό προσωπικό και άτομα που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας.  Η Ιταλίδα υφυπουργός Υγείας Σάντρα Τζάμπα τόνισε ότι οι περιφέρειες πρέπει να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς με γοργό ρυθμό, διότι η χορήγηση δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa έως τώρα έχουν παραδοθεί στην Ιταλία 480.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο οι εμβολιασθέντες, είναι μόνον 63.000 έως τώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικού – Ρωσίας για το Sputnik-V

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα