ΑΘΗΝΑ
10:23
|
25.01.2021
Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε όσους πήγαν διακοπές στο εξωτερικό για να διαφύγουν από τα τοπικά περιοριστικά μέτρα, ζητώντας να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ομιλία του σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τα άτομα που πήγαν διακοπές στο εξωτερικό για να διαφύγουν από τα τοπικά περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τα δεινά των άλλων. Είπε ότι διάβασε σε εφημερίδες αντίστοιχες αναφορές και πως τον λυπεί ότι δεν σκέφτηκαν μόνο την διασκέδασή τους και όχι αυτούς που μένουν στο σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα πολλών ανθρώπων που έχουν πληγεί σκληρά από το λοκντάουν και τους ασθενείς.

Προσέθεσε πως κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το 2021 αλλά ο καθένας μπορεί  να προσπαθεί να φροντίζει τον άλλο και να μην υποκύπτει στον πειρασμό να κοιτάζει μόνο το συμφέρον του.

Η παραδοσιακή ευλογία του Πάπα δίνεται συνήθως από ένα παράθυρο με θέα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά φέτος πραγματοποιήθηκε σε εσωτερικό χώρο για να αποτρέψει τη συγκέντρωση πλήθους και να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδιανάπολη: Μακελειό με έξι νεκρούς, ανάμεσά τους και μία έγκυος

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Έφτασε στον Πειραιά ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα