ΑΘΗΝΑ
19:01
|
09.05.2024
Τι γράφουν οι εκλεγμένοι επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας ένωσης σε άρθρο γνώμης στους “Νιου Γιορκ Τάιμς”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στον τεχνολογικό κολοσσό Google των Ηνωμένων Πολιτειών ίδρυσαν συνδικαλιστικό φορέα, η αναγγελία του οποίου έγινε με άρθρο γνώμης που συνέταξαν οι εκλεγμένοι επικεφαλής της νέας ένωσης και δημοσίευσαν στους σημερινούς “Νιου Γιορκ Τάιμς”.

Το όνομα του συνδικάτου είναι “Ένωση Εργαζομένων Alphabet” και ο στόχος του είναι να διασφαλίσει δίκαιες απολαβές για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς τον φόβο της εργασιακής εκμετάλλευσης, των εκδικητικών απολύσεων ή των εργασιακών διακρίσεων, όπως επισημαίνεται στο άρθρο γνώμης.

Πρόσφατα η Google μπήκε στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Εργατικών Σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (NLRB) μετά από καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις υπαλλήλων της. Η εταιρεία κατηγορήθηκε για απόλυση εργαζομένων με συνδικαλιστική δράση. Καταγγελίες, τις οποίες η διοίκηση της εταιρείας απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν νομότυπα καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι απολύθηκαν για παραβίαση δεδομένων ασφαλείας.

Η ίδρυση του συνδικάτου οργανώθηκε με απόλυτη μυστικότητα και η ηγεσία της εξελέγη τον περασμένο μήνα. Η ομάδα διατηρεί δεσμούς με την ένωση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Καναδά.

Μέχρι στιγμής η “Ένωση Εργαζομένων Alphabet” αριθμεί μόλις 226 μέλη και εκπροσωπεί έναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στην εταιρεία που απασχολεί πάνω από 260.000 εργαζόμενους και εργολάβους πλήρους απασχόλησης. Οι μετέχοντες στο σωματείο δήλωσαν ότι αγωνίζονται περισσότερο για να υπάρξει ακτιβισμός μέσα στην Google παρά για τα παραδοσιακά δικαιώματα διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις. “Δημιουργούμε κάτι καινούργιο στη βάση των πολυετών προσπαθειών μας για την οργάνωση μιας επίσημης δομής για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Google”, επισημαίνουν οι επικεφαλής της νέας ένωσης.

Η Google δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για σχόλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Προχωρούν την επέκταση του εργοταξίου

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερς μετέδωσαν μηνύματα για την Ημέρα της Νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα