ΑΘΗΝΑ
01:27
|
20.04.2024
Θα έχει τη μορφή μορφή εφαρμογής για κινητά τηλεφώνα και τη δυνατότητα και άλλων εναλλακτικών καινοτόμων μορφών ή πιστοποιητικών εμβολιασμού διεθνούς αναγνώρισης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πράσινο διαβατήριο” με τη μορφή εφαρμογής για κινητά τηλεφώνα και τη δυνατότητα και άλλων εναλλακτικών καινοτόμων μορφών ή και τυπικών εγγράφων-πιστοποιητικών εμβολιασμού διεθνούς αναγνώρισης προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το “πράσινο διαβατήριο” θα μπορούν να προμηθευτούν όσοι πολίτες στο Ισραήλ έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου ή ανέπτυξαν με φυσικό τρόπο αντισώματα έναντι του νέου κορονοϊού Covid-19.

Την εφαρμογή του “πράσινου διαβατηρίου” για κινητά τηλέφωνα παρουσίασε το πρωί σε μέλη της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της ισραηλινής βουλής (Κνέσετ) ο Δρ. Νάχμαν Ας που ηγείται της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης της Πανδημίας έναντι του νέου κορονοϊού στο Ισραήλ.

This COVID-19 health passport app could help revive travel and events |  World Economic Forum

Οι κάτοχοι του “πράσινου διαβατηρίου” θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε θέατρα, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους και άλλες υπηρεσίες. Θα έχουν τη δυνατότητα εξασφάλισης εγγράφου για να ταξιδέψουν απρόσκοπτα στο εξωτερικό που θα είναι γραμμένο στα αγγλικά. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορες χώρες πάνω στη μορφοποίηση ενός τέτοιου “εγγράφου” που θα αναγνωρίζεται από κοινού.

Η ισραηλινή εφαρμογή του “πράσινου διαβατηρίου” που παρουσιάστηκε σήμερα στην Κνέσετ είναι διαθέσιμη στα εβραϊκά, τα αραβικά, τα ρωσικά και τα αμχαρικά. Υπάρχει πρόβλεψη να κυκλοφορήσει έκδοση της ίδιας εφαρμογής και στα αγγλικά, ενώ δεν αποκλείται να κυκλοφορήσει μία πιο απλή εκδοχή για τους λιγότερο εξοικειωμένους με τη χρήση “έξυπνων τηλεφώνων” χρήστες.

Πληροφορίες ισραηλινών εφημερίδων αναφέρουν πως σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, το “πράσινο διαβατήριο” δεν θα είναι απαραίτητο για την πρόσβαση σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για χώρους εργασίας, για υπαίθριες αγορές, μέσα συγκοινωνίας και χώρους λατρείας. Θα ισχύει ωστόσο για την πρόσβαση σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, καφέ, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δημόσιες πισίνες.

Do we need coronavirus 'vaccine passports' to get Europe moving again?  Euronews asks the experts
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα