ΑΘΗΝΑ
03:53
|
24.01.2021
Συζητούν για την απόκτηση επιπλέον δόσεων, πέραν των 300 εκατομμυρίων που προβλέπει η τρέχουσα συμφωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid-19, πέραν των 300 εκατομμυρίων δόσεων που προβλέπει η τρέχουσα συμφωνία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εάν υπάρχει τρόπος για την προσθήκη επιπλέον δόσεων σε αυτές που προβλέπει η συμφωνία που ήδη έχουμε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα υγείας Στεφάν Nτε Κερμέκερ.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η διασφάλιση ενός χαρτοφυλακίου με ποικιλία εμβολίων, τόνισε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό το χαρτοφυλάκιο αναπτύχθηκε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας”.

“Όταν διαπραγματευόμασταν με τις εταιρείες παραγωγής δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι κάποιο από αυτά τα εμβόλια θα θεωρείτο ασφαλές και αποτελεσματικό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι “η βασική φιλοσοφία της στρατηγικής ήταν η ΕΕ να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο με ποικιλία, να εξασφαλίσει δόσεις από διαφορετικές εταιρείες” έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ένα ή περισσότερα εμβόλια να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι η ΕΕ εστιάζει στο “να διαβεβαιώσει ότι η εφαρμογή της στρατηγικής γίνεται σωστά και ότι όλοι οι παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών κάνουν αυτό που πρέπει από την πλευρά τους”.

Προσέθεσε ότι “οι επόμενες εβδομάδες και οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί όσον αφορά την εξέλιξη του εμβολιασμού” και κατέληξε λέγοντας πως η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι, με όλες τις προσπάθειες που κάνει, θα μπορέσει να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έδωσε πριν από λίγες μέρες, το πράσινο φως για την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια κατά του COVID-19 που παρασκευάζονται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία BioNTech, δεσμευόμενος ότι θα βοηθήσει τις χώρες που δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές να αποθηκεύσουν και να διανείμουν τα εμβόλια.

Η πρώτη παρτίδα με 9.750 δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNtech έφτασε στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου. Στις 27 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.265.550 δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν

Ιταλία-Covid-19: 13.331 νέα κρούσματα

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα