ΑΘΗΝΑ
11:56
|
24.04.2024
17 συλλήψεις διαδηλωτών μία μέρα μετά τη διαμαρτυρία των φοιτητών για τον διορισμό του "εκλεκτού" πρύτανη του Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου διαμαρτυρόμενοι για τον διορισμό του πρύτανη Μελίχ Μπουλού από την κυβέρνηση Ερντογάν, η αστυνομια προχώρησε σε 17 συλλήψεις.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιδρομές σε 13 συνοικίες της πόλης  τα ξημερώματα της Τρίτης (5/1), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιώντας ότι “οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αναζητούνται άλλοι 11 ύποπτοι”.

Ο διορισμός του Μελίχ Μπουλού, που το 2015 είχε προσπαθήσει να εκλεγεί με τα χρώματα του κυβερνώντος AKP, προκάλεσε την κατακραυγή αλλά και την οργή φοιτητών και καθηγητών.

Έτσι, χθες Δευτέρα (4/1) χίλιοι πολίτες, φοιτητές και καθηγητές διαδήλωσαν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό, μέσω διατάγματος του προέδρου Ερντογάν, του πενηντάχρονου Μελίχ Μπουλού, στη θέση του πρύτανη του ιδρύματος.

Παραδοσιακά προπύργιο ισχυρής φοιτητικής κοινότητας της αριστεράς, το πανεπιστήμιο Boğaziçi, όπου οι παραδόσεις γίνονται στην αγγλική γλώσσα και όπου έχει φοιτήσει μέρος της τουρκικής ελίτ, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι πριν το διάταγμα Ερντογάν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου εκλεγόταν. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να ελέγχει το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα