ΑΘΗΝΑ
05:34
|
04.05.2024
Διαμαρτυρία έλαβε χώρα έξω από την καναδική πρεσβεία στο Παρίσι της Γαλλίας για το θάνατο της ακτιβίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Καρίμα Μπαλόχ .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία έλαβε χώρα σήμερα την Τρίτη έξω από την καναδική πρεσβεία στο Παρίσι της Γαλλίας για το θάνατο της ακτιβίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Καρίμα Μπααλόχ .

Οι διαδηλωτές, που φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Πακιστάν, ζήτησαν διεξοδική έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατο της Μπαλόχ, εμβληματικής φωνής της νεότερης γενιάς Βαλούχων που τολμούν να θίξουν το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης των μειονοτήτων εντός του Πακιστάν.

Η γνωστή και με το προσωνύμιο Μεχράμπ, Μπαλόχ, γεννήθηκε στο Πακιστάν και ήταν ενεργό μέλος της Μαθητικής Οργάνωσης Βαλούχων, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μαθητών στην περιοχή του πακιστανικού Βαλουχιστάν. Έφυγε από την μουσουλμανική χώρα το 2016, όταν κατηγορήθηκε για τρομοκρατική δράση και της χορηγήθηκε άσυλο στον Καναδά.

Το πτώμα της 37χρονης Μπαλόχ βρέθηκε στο Τορόντο και κοντά στην λίμνη Οντάριο του Καναδά στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η αστυνομία του Τορόντο δήλωσε ότι δεν θεωρεί ύποπτο τον θάνατό της.

Πηγές: The Hindustan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα