ΑΘΗΝΑ
04:11
|
20.04.2024
"Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο”, τονίζει σε βίντεο που προβλήθηκε περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρεπουμπλικάνα βουλευτής Λόρεν Μπόμπερτ, δηλώνει ότι δεν θα αποχωριστεί το Glock της καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στην Ουάσινγκτον.

Σε τρίλεπτο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, την Κυριακή (3/1), την πρώτη μέρα της στο Κογκρέσο, η Μπόμπερτ φαίνεται να οπλιζει το Glock της, να το τοποθετεί σε μία κρυφή θήκη και να περπατά στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, εξωραΐζοντας τις αρετές της οπλοκατοχής.

“Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο”, τονίζει στο βίντεο που προβλήθηκε περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.

Η 34χρονη Μπόμπερτ, ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, “Shooters Grill”, στην πόλη Ράιφλ (Rifle, τουφέκι) του Κολοράντο από όπου κατάγεται, επιτρέπει στους εργαζομένους της να φέρουν όπλα, κάτι που είναι νόμιμο βάσει της νομοθεσίας του Κολοράντο.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό αφήγημα στην προεκλογική εκστρατεία της Μπόμπερτ.

“Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου”, αναφέρει η Μπόμπερτ στο βίντεο. “Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου”.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον δεν άργησε να απαντήσει στην Μπόμπερτ, επισημαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι η βουλευτής “θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που ισχύουν για όλους όσοι εντοπίζονται στους δρόμους της Ουάσινγκτον να έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλο”.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρόμπερτ Κόντε δήλωσε τη Δευτέρα (4/1) ότι το γραφείο του θα επικοινωνήσει με την Μπόμπερτ, για να την ενημερώσει ότι “δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στην Περιφέρεια της Κολούμπια”.

“Σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο της για να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι νόμοι της Περιφέρειας της Κολούμπια και ποιοι είναι οι περιορισμοί” διαβεβαίωσε.

Αν και το Σύνταγμα των ΗΠΑ διαφυλάσσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, οι νόμοι για το θέμα διαφέρουν ανά πολιτεία.

Τα μέλη του Κογκρέσου επιτρέπεται να έχουν όπλα στα γραφεία τους και να τα μεταφέρουν στην Ουάσινγκτον, εφόσον δεν είναι γεμάτα.

Ωστόσο, χρειάζεται ειδική άδεια για να φέρει κάποιος το όπλο του και να περπατά στους δρόμους της πόλης, ενώ όταν εισάγονται όπλα από άλλες πολιτείες, πρέπει να ενημερώνονται οι αρμόδιες τοπικές αρχές.

Πριν ορκιστεί την Κυριακή, η Μπόμπερτ και 82 ακόμη Ρεπουμπλικάνοι, απέρριψαν την προσπάθεια 21 Δημοκρατικών του Σώματος να απαγορεύσει στα μέλη του Κογκρέσου να μεταφέρουν όπλα στο Καπιτώλιο.

Πηγή: denverpost.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα