ΑΘΗΝΑ
10:58
|
19.01.2021
Σάλος με την αποκάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ για ένα από τα πολλά απίθανα με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας εισηγήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την αποκάλυψη που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για ένα έντυπο συναίνεσης που μοιράστηκε στο υγειονομικό προσωπικό και όφειλε να φέρει την υπογραφή τους πριν από τον εμβολιασμό τους κατά του νέου κορονοϊού. Το έντυπο της διοίκησης  ζητούσε από τους υγειονομικούς να υπογράψουν ότι γνωρίζουν ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ακόμη και … θανατηφόρες παρενέργειες. 

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε την ενέργεια της διοίκησης ως μια “προσπάθεια τρομοκράτησης των υγειονομικών που δεν βοηθά την εμβολιαστική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα”. Το εν λόγω έντυπο εμφανίζει δύο επιλογές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στην πρώτη ο γιατρός δηλώνει ότι συναινεί να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι … θανατηφόρες.

“Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρόλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή από μάρτυρα. Στην δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή νοσηλευτής οφείλει να δηλώσει ότι δεν συναινεί, λέει η ΠΟΕΔΗΝ: “Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου”, και ζητείται και πάλι με συνέπεια η υπογραφή από μάρτυρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποκαλεί “απαράδεκτους” τους υπεύθυνους αυτής της ενέργειας: “Το προσωπικό με την υπεύθυνη αυτή δήλωση στον εμβολιασμό είναι τρομοκρατημένο και αναστατωμένο. Αυτό δεν συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουμε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και τρομοκρατείται και ο κόσμος. Δεν συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολισμών. Να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός για να πείσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα μοιραστεί και στους πολίτες; Είναι απαράδεκτοι!”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Με πληροφορίες από iatropedia.gr, Αυγή, ΠΟΕΔΗΝ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε ΜΕΘ με σοβαρά συμπτώματα COVID-19 ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση

Παιδεραστής βίαζε 13χρονη και της έδινε χατζιλίκι 2 ευρώ

Πιο παράλογη όλων η τελευταία απέλαση επί προεδρίας Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα