ΑΘΗΝΑ
09:43
|
20.04.2024
Έβγαζε τις δόσεις από το ψυγείο για να χαλάσουν γιατί πίστευε ότι αλλάζουν το DNA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραδέχθηκε ότι είναι “οπαδός των θεωριών συνωμοσίας” ο φαρμακοποιός, ο οποίος φέρεται να κατέστρεψε εκατοντάδες εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από έναν μήνα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 46χρονος Στίβεν Μπράντενμπεργκ, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή και ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Ο Αμερικανός φαρμακοποιός έβγαλε σκόπιμα 57 φιαλίδια που περιείχαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου Moderna από την ψύξη στο ιατρικό κέντρο στο Γκράφτον για μια νύχτα, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου. Τα φιαλίδια περιείχαν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 570 ατόμων. Ένας τεχνικός βρήκε τα φιαλίδια έξω από το ψυγείο

Το εμβόλιο Moderna είναι βιώσιμο για 12 ώρες εκτός ψυγείου, έτσι οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν το εμβόλιο για τον εμβολιασμό 57 ατόμων πριν απορρίψουν τα υπόλοιπα. Η αστυνομία είπε ότι οι απορριφθείσες δόσεις ήταν αξίας 8.000 με 11.000 δολαρίων.

“Στόχος του ήταν να αχρηστεύσει τα εμβόλια γιατί είναι της άποψης πως είναι επιβλαβή”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας της κομητείας Οζόκι της πολιτείας του Ουισκόνσιν, Άνταμ Γκέρολ.

Αρχικά ο Αμερικανός φαρμακοποιός δήλωσε στις νοσοκομειακές αρχές ότι τα εμβόλια βρέθηκαν εκτός ψυγείου κατά λάθος, στη συνέχεια, όμως, παραδέχθηκε τη σκοπιμότητα της ενέργειάς του. Ο Στίβεν Μπράντενμπεργκ απολύθηκε αμέσως και το νοσοκομείο ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και το FBI.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φαρμακοποιός πιστεύει πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το γενετικό υλικό (DNA) κάθε εμβολιαζόμενου.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι αν τα εμβόλια δεν έχουν αλλοιωθεί, τότε το κατηγορητήριο σε βάρος του φαρμακοποιού θα είναι ελαφρύ. Ο συλληφθείς επικαλέστηκε επίσης ότι νιώθει ψυχολογικά πιεσμένος λόγω του διαζυγίου του με τη σύζυγό του, η οποία διεκδικεί την πλήρη κηδεμονία των παιδιών τους. Ο φαρμακοποιός έχει προς το παρόν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Πηγή: France24  




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα