ΑΘΗΝΑ
08:19
|
24.04.2024
Πώς και πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί – Προανήγγειλε μείωση ύλης για τις Πανελλαδικές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά και τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαίωσε εκ νέου την πληροφορία και παράλληλα παρέθεσε τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να ο συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων στα σχολικά κτίρια. Μιλώντας το πρωί στον «ΑΝΤ1» η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα μιας νέας ειδικής πλατφόρμας για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. “Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα” είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Ερωτηθείσα για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η Υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά. Για τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις. Δείτε εδώ όλες τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως στον Ant1.

Πηγή: Ant1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα