ΑΘΗΝΑ
14:17
|
05.05.2024
Ο εισαγγελέας Γκρέιβελι αποφάσισε την απελευθέρωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ αφήνοντας τον παράλυτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελικές αρχές της Κινόσα στο Ουισκόνσιν αποφάσισαν να μην απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του λευκού αστυνομικού που είχε πυροβολήσει στις 23 Αυγούστου τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, ένα περιστατικό που ακολούθησαν νέες αιματηρές διαδηλώσεις και φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter.

Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επέμβασης που καταγράφηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου, ο Σέσκι πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη τον Μπλέικ από κοντινή απόσταση, καθώς εκείνος άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του. Ο δικηγόρος του Μπλέικ, Μπεν Κρουμ, δήλωσε ότι ο Αφροαμερικανός προσπαθούσε να σταματήσει έναν καβγά μεταξύ δύο γυναικών όταν δέχθηκε τα πυρά μπροστά από τους τρεις από τους γιους του, ηλικίας 3, 5 και 8 ετών. Ο 29χρονος Αφροαμερικανός έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο του Μπλέικ βρέθηκε ένα μαχαίρι και ο εισαγγελέας Μάικλ Γκρέιβελι απεφάνθη ότι ο Σέσκι ασκούσε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, απελευθερώνοντάς τον. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς (που αρνήθηκαν να κατέβουν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, λόγω του πυροβολισμού του Τζέικομπ Μπλέικ από τον αστυνομικό), εξέδωσαν ανακοίνωση δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε επίσης θέση για το ζήτημα και σε δηλώσεις του ανέφερε πως μια τέτοια απόφαση αποτελεί πλήγμα για την καρδιά και τα σπλάχνα της κοινωνίας.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί στην αμερικανική επικράτεια τα τελευταία χρόνια, μετά την αθώωση αστυνομικών για πυροβολισμούς μαύρων.

Πηγή: AP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα