ΑΘΗΝΑ
08:12
|
24.04.2024
Η Ολλανδία ξεκινάει εμφανώς αργοπορημένα την εκστρατεία του εμβολιασμού, δινοντας προτεραιότητα σε υγειονομικούς υπαλλήλους και το προσωπικό των γηροκομείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ολλανδία ξεκίνησε σήμερα (6/1) την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το προσωπικό γηροκομείων και τους υγειονομικούς υπαλλήλους της πρώτης γραμμής να προηγούνται.

Η Σάνα Ελκαντίρι,  νοσοκόμα σε ένα γηροκομείο για άτομα με άνοια, ήταν η πρώτη στην οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η ολλανδική κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα για την καθυστέρηση στην έναρξη των εμβολιασμών και δημοσκοπήσεις έδειξαν μείωση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση, όταν έγινε σαφές πως η Ολλανδία θα ήταν από τις τελευταίες Ευρωπαϊκές χώρες που θα ξεκινούσε τους εμβολιασμούς.

Ο πρωθυπουργός Mark Rutte απέδωσε την καθυστέρηση αυτή στο ότι οι αρχές είχαν επικεντρώσει τις προετοιμασίες τους στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί για κατεπείγουσα χρήση στην ΕΕ, και όχι στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Ο υπουργός Υγείας της Ολλανδίας Χιούγκο Ντε Τζονγκ δήλωσε πως προσβλέπει σε ένα μέλλον με τον ιό υπό έλεγχο, αφού μετά από 10 μήνες ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για αυτή την κρίση , ωστόσο επεσήμανε πως θα α χρειαστεί χρόνος για την αφήσουμε πίσω μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα