ΑΘΗΝΑ
03:39
|
26.04.2024
Η καπνοβιομηχανία της Ινδίας πρόκειται να αντιταχθεί σε αντικαπνιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H κυβέρνηση της Ινδίας εισηγήθηκε την κατάργηση των ζωνών καπνίσματος σε ξενοδοχεία εστιατόρια και αεροδρόμια και την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους αυτούς. Επιπλέον πρότεινε την απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων σε περίπτερα  και την άυξηση του ελάχιστου ορίου ηλικίας για το κάπνισμα στα 21 έτη (αντί των 18 που ίσχυε έως τώρα) .

Η Ινδία έχει θεσπίσει νόμους με αντικαπνιστικό πρόσημο, ωστόσο αυτή τη φορά καπνοβιομηχανίες αντέδρασαν, καθώς εάν εφαρμοστεί, το νομοσχέδιο φαίνεται να πλήττει σοβαρά τις πωλήσεις των εταιρειών. Οι βιομηχανίες ενημέρωσαν ότι θα προβούν άμεσα σε ενστάσεις, πριν λήξει η περίοδος δημόσιας διαβούλευσης, και πως ανησυχούν σχετικά με τον αντίκτυπο του νομοσχεδίου στην απασχόληση.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του ελέγχου καπνού στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υγείας Sambandh δήλωσε πως η κυβερνητική πρόταση είναι απαραίτητη και συμπληρώνει ορισμένα κενά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι περίπου 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία λόγω της χρήσης καπνού.

Η Ινδία είχε προτείνει το 2015 σαφείς αλλαγές στον νόμο περί ελέγχου της χρήσης καπνου, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε μετά από διαμαρτυρίες των καπνοβιομηχανιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα