ΑΘΗΝΑ
12:56
|
25.04.2024
Ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μπρέιντι δήλωσε την Τετάρτη ότι βρέθηκε θετικός για COVID-19 λίγο πριν να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κορονοϊού Pfizer-BioNTech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μπρέιντι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ότι βρέθηκε θετικός για COVID-19 λίγο πριν να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το δίδυμο Pfizer-BioNTech.

“Σήμερα ο γιατρός του της Βουλής με πληροφόρησε ότι έχω βρεθεί θετικός για την Covid 19 και είμαι σε καραντίνα. Όπως συνιστάται, έλαβα μια πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και επίσης πρόσφατα βρέθηκα αρνητικός για Covid την Πρωτοχρονιά” είπε το μέλος του Κογκρέσου στο Twitter.

Το πρόγραμμα του εμβολίου είναι δύο δόσεις ανά ασθενή με διαφορά 21 ημερών.

Επί του παρόντος υπάρχουν δύο εμβόλια κορονοϊού με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες – της Pfizer και ένα που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna, της οποίας το δοσολογικό σχήμα είναι επίσης δύο πλήρεις λήψεις σε απόσταση ενός μήνα.

Την Κυριακή, ο Μόνσεφ Σλαούι, ο επικεφαλής επιστήμονας στην ομάδα αντιμετώπισης COVID-19 των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκέφτηκε να μειώσει κατά το ήμισυ τις δόσεις για μερικούς ανθρώπους σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού. Την Τρίτη, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συνέστησε να μην μειωθεί η δοσολογία.

Νεαρή γιατρός έμεινε παράλυτη μετά τη λήψη εμβολίου Pfizer για την Covid-19 στο Μεξικό – η οικογένεια της ζητά περισσότερη έρευνα

Ξεκίνησε έρευνα από τις αρχές δημόσιας υγείας στο Μεξικό αφού μία νεαρή γιατρός έμεινε παράλυτη λίγα λεπτά μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer Covid-19. Η οικογένειά της ζήτησε περισσότερη έρευνα.


Η Κάρλα Σετσίλια Πέρεζ έμεινε μερικώς παράλυτη στα χέρια και τα πόδια της λίγες μόνο ώρες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech στις 30 Δεκεμβρίου και τοποθετήθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στην Κοαχουίλα, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν. Επίσης, παρουσίασε δυσκολίες στην ομιλία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Έζησε μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις σε συνδυασμό με δερματικό εξάνθημα, αδυναμία και αναπνευστικές δυσκολίες, όλα εντός μισής ώρας από τη λήψη του εμβολίου. Από τότε έχει διαγνωστεί προκαταρκτικά με εγκεφαλομυελίτιδα (φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού).

Η Πέρεζ βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει πλέον επιληπτικές κρίσεις, αλλά η οικογένειά της ζήτησε πρόσθετες δοκιμές για να εξετάσει ενδεχομένως κρυφές παρενέργειες του εμβολίου Pfizer / BioNtech για την Covid-19, καθώς και περαιτέρω ανάλυση της κατάστασής της για να δει εάν είχε τυχόν υποκείμενες αλλεργίες που μπορεί να προκάλεσαν την ακραία αντίδραση.

«Δεν επιμένουμε ότι προκλήθηκε από το εμβόλιο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί εάν συνδέεται με τον εμβολιασμό αυτό. Δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν ο λόγος. Πρέπει να υπάρξει κάποια έρευνα για να βεβαιωθούμε », είπε ο Κάρλος Παλεστίνο, ο γαμπρός της γυναίκας.

Πριν από τον εμβολιασμό, η Πέρεζ είχε υποστεί ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις στα αντιβιοτικά trimethoprim και sulfamethoxazole που μπορεί να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις, δερματικά εξανθήματα και αναφυλακτικό σοκ σε ορισμένους ασθενείς.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2020, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις μερικής παράλυσης του προσώπου (Bell’s Palsy) σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Μεξικού, μεταξύ όλων των αποδεκτών του εμβολίου Pfizer / BioNtech σε δοκιμές σε ανθρώπους, δεν καταγράφηκαν περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας (πρήξιμο του εγκεφάλου).

Η Πέρεζ παραμένει υπό παρακολούθηση και υποβάλλεται σε θεραπεία συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς στεροειδών και αντι σπασμωδικών φαρμάκων για τη μείωση του κινδύνου επαναλαμβανόμενων παρενεργειών.

Η οικογένεια της Πέρεζ λέει ότι ήχησε το συναγερμό για να επιστήσει την προσοχή στην υπόθεση με την ελπίδα ότι η νεαρή γιατρός θα θεραπευτεί και ότι άλλοι θα μπορούσαν να γλιτώσουν παρόμοιες παρενέργειες, αλλά τόνισαν ότι δεν προσπαθούν να αποτρέψουν το κοινό από τον εμβολιασμό.

Πηγές: Sputnik News, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα