ΑΘΗΝΑ
13:09
|
24.04.2024
Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία, ενώ ο Πρόεδρος τίθεται σε απομόνωση μετά από επαφή του με άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πορτογαλία σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 10.027 νέες μολύνσεις να ανακοινώνεται ότι ανιχνεύτηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η χώρα ετοιμάζεται να εγκρίνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Παράλληλα ο πρόεδρος της χώρας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα γνωστοποίησε σήμερα ότι πρόκειται να τεθεί σε καραντίνα αφού ήρθε επαφή με ένα πρόσωπο, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον covid – 19. Ο επικεφαλής του πορτογαλικού κράτους βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, στοχεύοντας σε δεύτερη θητεία της προεδρίας της χώρας του στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Επρόκειτο να συμμετάσχει σε σειρά προεκλογικών ντιμπέιτ, ωστόσο αυτό δεν θα είναι εφικτό εφόσον τίθεται σε απομόνωση.

Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναμένει να αποφασιστεί από τις υγειονομικές αρχές κατά πόσο η έκθεσή του ήταν υψηλού κινδύνου και το χρονικό διάστημα που θα μείνει σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα