ΑΘΗΝΑ
13:36
|
26.04.2024
Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna, λίγες ώρες αφότου το εμβόλιο είχε λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εμβόλιο της Moderna ως ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατόπιν της έγκρισής του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) λίγες ώρες νωρίτερα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας για κατεπείγουσα χρήση στο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Moderna, το οποίο αποτελεί δεύτερο εμβόλιο για τον covid-19 το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ παρέχει ολοένα και περισσότερα εμβόλια COVID-19 για τους Ευρωπαίους, καθώς με το εμβόλιο Moderna θα παρασχεθούν επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Επιπλέον ανέφερε πως πρόκειται να έρθουν περισσότερα εμβόλια και πως η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19. Έτσι η ΕΕ θα έχει περισσότερα από αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία όλων των Ευρωπαίων.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τόνισε ότι η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κόσμο για όλα τα κράτη μέλη της και πως σήμερα εγκρίθηκε ένα δεύτερο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από τη Moderna, το οποίο μαζί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, θα διασφαλίσει ότι θα διατεθούν 460 εκατομμύρια δόσεις με αυξανόμενη ταχύτητα στην ΕΕ. Από την πλευρά τους, τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι ο προβλεπόμενος. Τέλος είπε πως οι προσπάθειες της ΕΕ δεν θα σταματήσουν έως ότου έχουν εξασφαλιστεί εμβόλια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Σύμφωνα με το OPEN TV, η παρτίδα των εμβολίων της Moderna αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας αρχές Φεβρουαρίου, και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας 136.000 δόσεις του εμβολίου, ενώ έως τέλος Μαρτίου, θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα 240.000 δόσεις. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα